Autók » Opel » Corsa (1993-2000)

Corsa Swing 1,4

Nagyon szerettem...

Pár napja léptem meg a 100.000 km-t, és még mindig csak dícsérni tudom. Egyszerűen nem bírok megválni tőle, pedig itt lenne az ideje, hogy lecsereljem így a 12. évében. Még sohasem hagyott cserben, sem mínusz 20 sem plusz 40 fokban. Szeretem a belsejét a full plüss kárpitot, a jó kis szervókormányt, a praktikusságát, az egyszerűségét, meg azt hogy az enyém. Komolyan még a tekerős ablakemelőt sem bánom, legalább nem romlik el.
Nem mondom, hogy kirobbanóan gyorsul, - a maga 60 lovával -de lehet pörgetni és imándja a 100-110-es tempót. Ebből látszik, hogy nem szoktam autópályán használni. 5,8 liter körül fogyaszt.
Kényelmes, de nem öt személyes. Hátul nem szoktam ülni, aki odaül, az meg ne várjon Caravan tágasságot, de az ülés puhaságát és kényelmét azt már többen is dícsérték.
A kutyám nagyon szereti a csomagtartót, kalaptartót kiszedve szépen kilát hátra és imád a Corsával utazni. (szüleim Polójába úgy kell betuszkolni és alig várja, hogy kiszálhasson)
A hibáknál említettem a levegzőztetőt, - amúgy nem bosszant, legalább mindig én tankolok bele - és a legújabb baját a biztonsági őv kapcsolót. A legzavaróbb hibája a műszerfalon néha-néha felvillanó sárga led, ami egy rejtély...
A baja tényleg csak annyi, hogy 12 éves lesz és már nem tartozik a jól gyorsuló autókhoz. Komolyan semmi problémám vele.
Ja, a hátramenetet néha nehezen veszi be, de akkor csak lenyomom a kuplungot és újra próbálom, de ezt annyira megszoktam már, hogy nem találom hibának.

Eladtam fájó szívvel...
most már az új kocsira várok, türelmetlenül...

- - kicsit nehéz tankolni, elromlott a levegőztetője 10 év után - nekem megy, a kutasokat meg megkérem, hogy hadd én..
- - vezető oldali biztonsági öv kapcsoló 10 év után bemodta az unalmast,
- - tavaly átrozsdásodás miatt komplett kipufogócsere

Fenntartási költség (9) Évjárat 1996
Előző autója? Tipo 1,7 Következő autója? Opel Corsa D 1,4 Cosmo
Verdikt (8.2/10)

Opel Corsa 1993 (2000 - 2000)