Autók » Opel » Corsa (1993-2000)

Corsa 1,4 Swing (60 LE) 3 ajtós

Megbízható városi autó

Alapvetően megbízható, jó városi autó, de két - három személlyel hosszabb utakra is kiváló.
Fogyasztása csak városi használatban: télen 8l, nyáron 7l; országúton: 6.5l.
Nem egy versenyautó, de autópályán 130-140 km/h -val tartósan lehet autózni anélkül, hogy széttaposnánk.
Városban hamar fel lehet kapcsolni 5-ösbe, mivel alacsony fordulaton is jól húz.

Korának köszönhetően kissebb rohadás megjelent az ajtó sarkán, a motorháztető sarkán (ez sérült volt), és a sárvédő lemez szélein.

Nincs benne légkondi, hátsó ülés fejtámla. A Swing felszereltségbe viszont beletartozik a gyári központi zár, és elektromos ablakemelő elől.

Előtte Zastavám volt, így ez egy minőségi ugrás volt. Az alkatrészárak nem sokkal drágábbak, mint a Zastavához voltak, mivel vannak jó minőségű utángyártottak is. A szerelési költség ugyan annyi, ha nem márkaszervízbe viszi az ember.

A felsorolt hibák ellenére mindig saját lábán ment el a szervizig, még a rossz termosztáttal is levitt Budapestről Egerbe, csak fűtenem kellett, és kétszer megállnom pár percre, ne hogy felforrjon a víz.

- A kopó alkatrészeken kívül (lengés csillapító, vezérmű szíj gyertya, olaj, ...):
- - tömítés csere a motor fedélnél és vátltó rudazatnál vásárlás után (pár ezer forintos tétel volt)
- - külső hőmérséklet érzékelő csere (hibásan vettem),
- - 1 db műszerfal világítás izzó csere
- - 115 000 km-nél hátsó és középső kipufogó dob csere (30 eFt)
- - hengerfej tömítés csere 130 000 - 140 000 km - nél (20 25 eFt)
- - hűtő csere 140 000 km-nél, mivel elrepedt a kivezető csonk, és nem lehetett javítani, mert műanyag. (17 eFt + 3 eFt munkadíj),
- - Főtengely és főtengely csapágy csere 150 000 km-nél. A tengelyt azért kellett cserélni, mivel a csapágy hiba miatt deformálódott. (főtengely bontóból 20 eFt + csapágy garnitúra 5 eFt körül)
- - termosztát csere 155 000 km-nél
- - generátor és öninditó javítás (,azaz csere felújítottra) 162 000 km-nél (60 eFT)
- - Mostanra az összes izzó kiégett a középső konzolon.

OPEL szerelő szerelte maszek alapon, így elfogadható volt a munka ára, és minősége.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1995
Előző autója? GTL 55 Következő autója? Opel ASTRA G CARAVAN 2.0 TDI
Verdikt (6.1/10)

Opel Corsa 1993 (2000 - 2000)