Autók » Opel » Corsa (1993-2000)

Corsa 1,4i

Megbízható kis gömböc

Olcsó volt és így utólag visszagondolva egész megbízható is.
Vásárláskor a cél egy olcsó, alacsony fenntartású és relative megbizható autó volt. Azt hiszem mindegyik igénynek megfelelt.
A megbízhatóságra egyszer ugyan rácáfolt (nem sokkal a vétel után), amikor egy hirtelen nagy esőzésben leállt a motorja és újrainiditani is csak kb negyed órával később lehetett. Ezután néha menet közben is leállt a motorja minden ok nélkül. A szervizben bemérték hogy az elektronikus gyujtás a hibás, cserélni kell. Kicserélték, azóta nem volt ilyen.
Kicsivel később egy vészvillogós "köszönöm"-özés után nem volt hajlandó indexelni semerre sem. A szerviz szerint az elakadásjelző kapcsolója volt a ludas kicserélték azóta minden oké.

Azt mondják a corsák elég lusta jószágok, előzni meg csak a bátrak kiváltsága. Hát tény, nem volt egy gyorsulási bajnok, de azért lehetett vele előzni. Igaz, ez 1.4-es 60 LE-s motor, gondolom az 1,2-essel vagy még kissebbel azért elég gáz lehet. A vége sík úton kb 160 volt óra szerint (ami persze csalt picit), lejtőn 170 :) 130-ig "jól gyorsul", feltte már eléggé nyugdíjasra veszi a figurát.
Ami zavart benne, hogy 5-10 km/h-ra lassitva nem engedte egyesbe tenni (kettesnek meg kevés volt) sokszor csak teljes megállás után.

A fogyasztása nyáron 5.7 - 6 Liter, télen 6 - 6.2 között volt. (vegyes) Szerintem ez teljesen jó. Adalékoktól kicsit erősebb lett de kevesebbet nem evett.

Kényelmi oldalról a swing felszereltség azért jobban kedvet adott a használatához. Ez a központizárat, elektromos ablakokat, immobilisert, hőmérséklet és dátum/óra/rádió kijelzőt és a gyári rádiósmagnót tartalmazta. Az én alacsony termetemhez kifejezetten kényelmes. Bár szervokormány nincs benne de a majd 900 kg-os súly mellett nincs is rá szükség. 20 km/órától már olyan mintha városi szervó lenne benne :)
A gyári üléshuzat szerintem iszonyat ronda, de szerencsére egy normálisabb huzat volt pluszba rajta mikor megvettük, és sokat dobott rajta :)

- Kipufogó kilyukadt,
- elektronikus gyujtás (csere),
- középkonzol háttérvilágítása,
- elakadásjelző gomb (csere),
- valami elrohadt alul az első futómű mögött (állítólag tipushiba, a helyi lakatos megcsinálta)

Helyi maszek

Opel Toth márkaszervíz
Drágák és a kipufogócserekor a legrosszabb megvehető kipufogót tették fel ami fél év után tönkrement. (olasz utángyártott csoda)

Fenntartási költség (8) Évjárat 1995
Megbízhatóság (5) Vezetett km 32000
Előző autója? Következő autója? Peugeot 206 HDi 2.0
Verdikt (5.7/10)

Opel Corsa 1993 (2000 - 2000)