Legjobb tanuló autó!!
Ez volt az első igazi autóm. Lehet, hogy ezért kicsit elfogult vagyok vele. Tíz évesen 53000 kilóméterrel vettem, én voltam a negyedik tuljdonosa. Szerintem, ha az ember a minimális karbantartási feladatokat ( viz, olajok, szűrők, tömítések, szíjjak ) elvégzi rajta, akkor szinte soha sem hagyja cserben. A műszaki vizsgákon mindig probléma mentesen ment át, minimális elözetes felkészítésel. Gyakorlatilag, bármikor elmertem volna menni vele vizsgázni. Bár mikor el lehet vele indulni egy hosszabb útra. Egyetlen egyszer kellett elvontatni, amikor a gyújtásjeladóm tönkrement, kb 110000km körül, de fél nap múlva újra tudtam használni.
Nem japános a müszerezetsége, de pont a puritán egyszerüsége volt a jó( megjegyzem az index karokat a Lotus-ban is használják:)))
Az enyémben gyárilag nem volt szivargyujtó csatlakozó, csak a helye. Ez egy kicsit boszantó sporólás.
A belsőtere szeritem a külsejéhez képest hatalmas. Öt ember simán elfér benne, plusz némi csomag, még akár hosszabb útra is.
A motorja nem egy erőgép, de ha az ember megtanul vele bánni csodákra képes. Mondjuk ha az ember nekiesik az érdi emelkedőnek száznegyvennel, akkor inkább alkalmazza a jobbratartást mert gyorsan visszaesik a mútató százra.
Szerintem elég jó az úttartása, sokat jártam vele hegyekben, országúton. Szerpentineken ritkán csúszot vagy sodródott, ha igen könnyedén lehetett korigálni. Nagyon könnyű kormányozni, és a parkolás is egyszerű vele. Hamar rálehet érezni a kocsi méreteire. A rövid váltofokozatok jó vezetési élményt nyújtottak városban de főleg a szerpentineken, bár a szűk jobb kanyarban nagy az A oszlop holt tere. A fogyasztása kiszámítható. A barátom szerint olyan mint a Barkas, tökmindegy, hogy tele vagy üres mindig ugyanannyi. Városban 7-7.5 országúton 5-6 Autópályán 6-7 liter
Soha se, legyen ettől rosszabb autója senkinek!!
Ja!! Tizenhárom évesen sem rohadt!! Sehol!
- hátsó fékmunkaheger Kb 5000 párban
- hátsó lengéscsillapító Kb 17000 párban minőségi