Kis méretéhez képest nem kicsi étvágyú...
Igen, szóval ha az ember autót vesz, beleesik a másik hibába, hogy nem túl frissen barnult fiatalembertől lehetőleg még műanyaglencsés távcsövet se vegyen, nemhogy egy autót.
Nos, én voltam ilyen f.sz, hogy ezt megtettem, az autóval műszakilag voltak apróbb gondok(nem csak apróbb, erről később) a főbb gond az eladóval volt.
Meg hát nem is csak az eladóval van a gond, hanem a rendszerrel is ugye, ha az ember akar venni egy autót, nincs neki ott a lehetősége, hogy azt egyből leellenőrizze papírügyileg, mi vele a gond.
A gond az általam vett autóval az volt, hogy foglalás volt rajta, 400ezer Forint, természetesen erről nem tájékoztatott kisméretű ugribugri rendkívülbarátságos makkoscipős barátunk.
Hogy az adásvételi szerződés már a birtokomban volt, már tudtam érdeklődni az autó felől az okmányirodában, ahol kiderültek a turpisságok. Természetesen az eladó már eltapsolta a pénzt addigra. Mivel autó kellett sürgősen, el kellett passzolnom papírok nélkül. Fel kellett volna jelentenem az eladót, de az idő autó nélkül, sok lett volna...pénz meg nincs ugye több...én meg inkább a jogi eszközöket részesítem előnyben, ilyenkor jönnének az erős emberek, hogy mé' nem vertem jól pofán utólag?
Az autón a motor-váltó, kuplung, futómű, fékek a szokásos Opel, megbízható nagyon, viszont a rohadása...ezt nagyon nézzük meg, ugyanis az első lengőkar felfüggesztésénél hajlamos péppé rohadni az autó, ami ha eltörik, akkor kibicsaklik az első futómű!
A fogyasztása az 1,2-es eco motorhoz képest nem eco, vagyis kb 6-7 liter körüli, talán jobb is, hogy így alakult, hogy nem tarthattam meg. Többféle 1,2-es motorral szerelt, én sajnos a dízelek fogyasztásához vagyok szokva, írták itt többen, hogy 4-5 liter fogyaszt...hogy a franc egye ki a fejüket, az ilyenek miatt vesz az ember autót...nem, nem fogyaszt 4-5 litert, kb 6-7 litert fogyaszt országúton, városban belegondolni is rossz, mennyit. Egy dízel Kadett az országúton kb 4-5 liter fogyaszt, városban is hasonlót, max. 5 litert.
Amúgy jól gyorsul, fürge kis autó, könnyen vezethető, jól lehet vele parkolni, a kasznija viszont vékonyabb, mint a többi Opelé, valamiért.
Az eladása is a nemhirtelen barnult Nagykátai vevőtáborból került elő, lassan ki kellene fejlesztenem a képességet, hogy megmondom, telefonban milyen ember beszél? Még nem sikerült eddig, pedig jól jönne, ha neten hirdeti az ember eladásra az autót.
Annyit ajánlanék mindenkinek, hogy adni, venni, lehetőleg több emberrel intézze, mert az autó eladásánál komolyan féltem, mikor szúrnak le, olyan szinten alkudozásba ment a dolog, majdnem a feléért adtam el, ahogy hirdettem. Csak vigyék...pedig nem vagyok egy kisdarab ember, de ez az autónepper nevű ember egy különleges állatfaj...mocskos egy szemét banda.
Ez ma Magyarország, aki nincs képben minden téren 100%-osan, nagyon átverik, és akkor még a többiek mondják, én vagyok a hülye...nem aki átvert, én...logikus. Nem szabad megbízni senkiben!!!!!
- Szokásos Opel... a kaszinja, más gond nem volt vele...
Magam szerelgettem...
Zoli barátom, az ötleteivel.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1996 |
Megbízhatóság | (9) | Vezetett km | 2000 |