Autók » Opel » Corsa (1993-2000)

Corsa 1,4i Swing

Kis méregzsák

Eleinte Édesanyám autója volt, aztán 90000 km-nél átvettem tőle. Amíg kisgyermekként szemléltem az autót, már akkor is imádtam, pláne amikor megkaptam. Mivel kettes Golfon tanultam vezetni, hatalmas komfort volt utána a Corsát vezetni. Igaz, a kormánykerék hatalmas, szervó nélkül igényel némi karizmot még a 13as kerekekkel is. A fogyasztása városban kissé sok, 8 litert simán megeszik, bár az igazat megvallva, nincs tojás a gázpedálom alatt. Jól gyorsul a kicsike, autópályán ki lehet taposni belőle a 170-et. Remek megoldás hogy a vezetőoldalról mindkét első ablak egy db 1 másodperces gombnyomással leengedhető és felhúzható, még akkoris, ha eközben leveszed a gyújtást. Jól tuningolható kisautó, egy sport kipufogórendszerrel, 15ös alufelnikkel, lefóliázva igazi kis méregzsák. Belekerült még egy GSi órasor, fordulatszámmérővel, ami szintén sokat dob az autón.
Sajnos ezek a régebbi Opelek bizony el-elkopnak, illetve rozsdásodnak. Apró sérülés ha keletkezik rajta és nincs orvosolva, bizony megjelenik a rozsda. (ajtószéleken, hátsó ablaktörlő körül, hátsó rendszámtábla körül, stb.)
Fiataloknak tökéletes kis járgány, első autónak szintén tökéletes, és nagyon meg lehet szeretni.

- * elakadásjelző ki szokott akadni, 20 Ft-ossal remekül korrigálható
- * hátsó szélvédőben fűtőszálak szakadoznak
- * külső tükröket nem lehet behajtani, így a motorosok szívesen gyűjtik
- * kuplungcsere 80000 km-nél
- * vezérműszíjcsere 110000 km-nél
- * TID kijelzőben először a külső hőmérsékletjelző, majd a dátum/idő jelző, végül az egész megadta magát, ki lett kötve
- * szereti megenni az akksikat, 2 évente kiharcolja az újat

Opel Interat Érd

maszek

Fenntartási költség (8) Évjárat 1994
Előző autója? Következő autója? Opel Vectra B2 2,2 16V
Verdikt (7.7/10)

Opel Corsa 1993 (2000 - 2000)