Kicsikocsinak álcázott rakéta
Életem első autója. Előző tulaj feladta a hirdetést és 3 nap múlva már az enyém volt. Vétel előtt hosszan keresgéltem milyen autót vegyek, aztán jött a tanács, hogy a lényeg sok fusson belőle, így lett Corsa. Ismerősömnek volt 1.2-esben 10 evett úgyhogy nem is ment, kicsit tartottam tőle.
És a meglepetés, 7-es fogyasztás és megy, mint a mérgezett egér. Igaz 3000 alatt akár egy 0.8-as suzukiban is ülhetnék, de utána, mint amikor a vadászgépen ráadják az utánégetőt.
Városban verhetetlen, autópályán hiányzik belőle még egy fokozat, mert nagyon pörög a motorja, de 4000 feletti fordulattal is csak megy és megy.
A futóműve elnyűhetetlen. A budapesti utakon gyilkolom, kapott már hideget meleget, 120-nál szép nagy aszfaltsüllyedést, de meg sem kottyant neki. Kanyarokban kivállóan tart, körforgalomban csak úgy esek rá az előttem levőkre és megsem mozdul a hátulja.
A váltója kicsit puha és nem elég pontos, talán ez az egyetlen gyenge pontja.
Igazi kis városi hurrikán. Mikor mondtam haverjaimnak milyen autót vettem meg a színét(lila, forgalmi szerint kék, de napfényben sötétlila, este kékeslila - nagyon megtetszett), majdhogynem kiröhögtek. De mikor meglátták és mentek vele, már nem is röhögtek annyira, inkább kis kaján vigyor ült az arcukon, mikor odakentek valami 1.8-2 literes milliós csodának.
Imádom, amíg megy addig az enyém/családban marad.
- Szelepfedéltömítés
- Izzók
- Ékszíj
- Kormánygömbfej (165000-nél még a gyári volt benne)
Ismerős
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1996 |