Kicsi a bors és gyenge
Nagyon szeretem a megbízhatóságát, még egyszer sem hagyott cserben.Városban könny? vele a parkolás bár a kormány,mivel nem szervós a kicsike elég nehéz, bár a feleségem még nem panaszkodott.A kezel?szervek elég jól m?ködnek a kijelz?n kív?l még nem volt vele problémám.Az utastér a motorzajt leszámítva elég csendes, értem ez allatt, hogy nem nagyon zörög benne semmi például az egyik ismer?s Daewoo Matiz -a zörg?sebb belül pedig alig 1 éves, az öcsém Suzuki Swift Sedan-ja ami 4 éves a 12 éves kis Opelhez képest azt a benyomást kelti mintha szét akarna esni az egész autó.Ha már említettem a motorzajt az a baj ,hogy csak hangos de menni nem megy az istenért sem.Újkorában állítólag volt benne vagy 45 ló de érzésre ennek a z 1/3 - a már szélnek eredt olyan gyenge szegénykém.Városban még úgy-ahogy el lehet vele vánszorogni de ha elhagyjuk a helységtáblát a legjobb ha beállunk valami teherautó mögé és meglapulunk, követjük a szélárnyékban mert el?zni kész öngyilkosság vele.Autópályán igaz a 130km/h -t eléri, s?t Olaszországot is megjáruk ezzel a tempóval bár ha jött egy domb,emelked? volt,hogy 100km/h alá esett a tempó 2f?vel+csomagok.Szóval nem egy rakéta az biztos, bár a faros Skodákkal még felveszi a versenyt gyorsulásban de mással nem érdemes kötekedni.Kényelem?- méret és testalkat kérdése.Én 173cm 95kg még elférek benne de hosszú távon megfájdul a derekam a vezet??lésben, jobb oldalon még nem próbálam milyen hosszú távon.Mostanában egy Skoda 120L típusú szörnyeteggel járok melózni, na azután nagyon kényelmes f?leg azért mert a f?tés az elég jó benne.A csomagtartó két f? heti nagybevásárlásának mennyiségét elég jól elnyeli de mivel 3 ajtós a gép és ráadásul a Corsának még aránylag kupésan lejt a hátulja nagy terjedelm? tárgyakat nem lehet belerakni.Na de ezért van a tehertaxi.Futóm?:szerintem ahoz képest ,hogy kisautó nem is pattog annyira.Na nem egy bálna merci, de azért kényelmesebb mint a Swift.Ami nagyon sokat számít, hogy milyen gumi van az autón.Mi négyévszakos gumival vettük az autót és azt hittem b? 3 éven keresztül,hogy az a természetes ennél a típusnál,hogy iszonyúan tolja az orrát egy-egy húzósabb kanyarnál,de most nyáron vásároltunk rá 4 db Fulda nyárigumit és mintha kicserélték volna a futóm?vet,annyival jobban teljesít kanyarban és fékezéskor egyaránt.Tanulság?Öreg kisautóra is megéri megvásárolni a jó min?ség? gumiabroncsot.Ami elég gyalázatos és szomorúak is vagyunk miatta az a fényezés.Lehet,hogy minden piros autó ilyen matt tud lenni 12 éves korára?Kétlem,de a mi autócskánk nagyon matt,f?leg a tet? és a motorház.Már kétszer kipolíroztattuk de pár hónap után ugyanolyan csúnya mint polír el?tt.A 20 éves munkábajárós skodámon szebb a fényezés pedig az sem látott garázst belülr?l soha.Hát ennyi nagy vonalakban,összességében nagyon meg vagyunk elégedve a kis opellel a kis apróságoktól eltekintve.
- Megvételt követ?en elektromos probléma, amit a neves Váci úti márkaszervíz nem tudott orvosolni ezért vidéki szaki által lett kijavítva.A probléma a következ? volt:mindegy milyen id?ben ,mekkora sebességnél milyen használat mellett de fogta magát és leállt a motor.Volt hogy azonnal, volt hogy percek múlva indult csak el ,na most ez elég ciki az Árpád-híd közepén a bels? sávban.Miután ez kijavításra szorul úgy 4 éve azóta nem jelentkezett a probléma.Ezen kív?l csak a kopó alkatrészeket kellett cserélni pl. :Fékbetét+tárcsa, hátsó fékdob szabályozása, futóm?ben a "csodálatos" Budapesti utaknak köszönhet?en gömbfej és szilentblokk cseréje vált esedékessé.Tipikus B Corsa betegség az els? váznyúlvány rohadása ezt kihegesztettem és a hátsó ajtón a szélvéd? alsó pereménél is Javítani kellett a lemezt.Belül a m?szerfal tetjén lév? többfunkciós kijelz? diódáit kellett forrasztani ,hogy m?ködjön. Más Probléma nem volt a kisautóval pedig élete nagy részét a városban szaladgálással tölti.
A fentebb említett Váci úti szervízbe csak egyszer járt akkor is csak legomboltak 35E forintot a nagy semmire.
Vidéki szakik és budapesti szakik el?nyben egy ilyen korú autónál.Nekem beváltak.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1993 |
Előző autója? | 126p | Következő autója? | Opel Astra G Caravan vagy Ford Focus Turnier |
Verdikt | (6.2/10) |