Imádnivaló,elnyűhetetlen autó
Nos nekem ez a második autóm!Előtte,mint friss jogsis kezdő,és mint amolyan "nincstelen,zöldfülű" ,vettem egy trabi kombit!Azt használtam egy pár hónapig,de ugye milyen az ember fia!Vágyik egy jobbra!Rengeteg töprengés és keresgélés után,barátaimra(is) hallgatva találtam meg ezt a gyöngyszemet!Már az első "randin" nagyon megtetszett!Írtózatosan rendben volt mind külsőleg,mind belsőleg!Bár igaz az akkori piaci árhoz képest kissé drágább volt!De szinte makulátlan!És csupán 52E km-rel!Ami ennyi szép eltöltött,hibátlan év után,gyanítom valósnak is tekinthető!Szóval az autó nekem tökéletesen megfelelt,sőt igazából szinte semmilyen negatív tapasztalatom nem volt,és a mai napig sincs!Talán egy két kissebb probléma!Pl:hogy ennyi idős korára szépen lassan kiégtek a műszerfalban lévő ízzók,és,hogy az elakadásjelző kapcsolója felmondta a szolgálatot!De ez a hiba tudtommal tipus jellegzetesség!Plussz talán még említhetném a vérszegény motorteljesítményt!Nem egy mustang!Nagyon meg kell gondolni az előzéseket!(ha csak nem akar az illető öngyilkos lenni).Fogyasztás tekintetében sajnos nem tudok,és nem is akarok elfogult lenni!Talán egy szóval tudnám leírni!Változó!Sok mindentől függ.Az autó nagyon nem szereti a rövid távokat,ahol csak inditjuk,és állítjuk,na és a téli időszakot!Ilyen esetekben,könnyű elérni vele 7-8 litert,vagy akár többet is,ha tapossuk!Hosszú távon viszont,aránylag egyenletes(110-120km/h) tempóban,5,5-5-re redukálódik a fogyasztás!Egyébként az autó hibátlan!Soha sehol nem hagyott cserben,mindíg eljutottam vele ahová akartam!Szervízigénye gyakorlatilag nulla!Ha figyelünk a kötelező dolgokra(olajcsere,víz,gyertya)akkor a világból is ki lehet vele menni!Jah,és a kasztni se hajlamos a rohadásra!14 évesen egy olyan pontot sem tudok mutatni rajta,ahol kikezdte volna az idő vasfoga!És hozzáteszem,nálam 5 évig csillaggarázsban volt csupán!Szóval összegzésképpen!Ha az ember egy olyan autót szeretne,ami megbizható(de tényleg),igénytelen szervíz tekintetében,nem drága akkor ez egy remek vétel!Bár igaz száguldozni ezzel nem fog!Sajnos úgy néz ki,muszály leszek megválni tőle,mert bírtokomba jutott egy másik autó!Ami azért fiatalabb,frissebb!De ez nem azt jelenti,hogy biztosan jobb is!Majd kiderül!De kettőt sajnos nem tudok már fenntartani!Pedig ha tehetném tuti nem válnék meg a kis corsámtól,mert imádnivaló!
- Elakadásjelző kiugrott,de egy jó magyar százas gyógyír a dologra!
- Ezen kívűl semmi,az égvilágon!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1994 |
Teljesítmény | (4) | Km vásárláskor | 52000 |