Autók » Opel » Corsa (1993-2000)

Corsa 1.2 Swing

Hízelgő macska

Ő volt életem első saját autója, bele voltam (vagyok még mindig) szerelmesedve. Amikor megvettem remek állapotban volt, és van még most is. Kiszámítható, megbízható autó. Még soha sem hagyott ott sehol, pedig Olaszországot is körbejárta már. Volt, hogy 5 fővel, kempingcuccokkal megpakolva megjárta Budapest - Velence utat átlag 140 km/h-val! Igaz az Alpokban felfelé a 90 volt a jellemző, de ha megindult lefele, vagy sík területre ért, akkor ment mint a meszes :o))
Ilyenkor még gyönyörű fogyasztást is produkált, 6,2-6,5! Viszont a várost azt gyűlöli, mint a poklot. 100% Budapest használaton nyáron 7,5-8l, télen simán benyeli a 10-et is! De én elnéztem neki, mert egyébként minimális a fenntartása.

10.000 km-ként ment olajcserére és olyankor mindig át is nézték, de szinte semmi komoly nem volt (egyszer vízpumpa, féktárcsák, lengéscsillapító köszönhetően bp-i utaknak, vezérműszíj, ki tudja előttem cserélték-e vagy sem, kipufogó-ez volt az én mumusom :o)) ). Egyszóval én imádtam a kiscsajt.

De épp 2 hete vettem át az új autómat így értékesítés a sorsa. Nehéz szívvel válok meg tőle, mert nagyon a szívemhez nőtt.

Ami nem tetszik (nem a kocsi tehet róla), hogy a 3 év alatt hihetetlenül "elértéktelenedett"! Jó ha a feléért el tudom adni, mint amennyiért vettem annó.

- Hátsó lengéscsillapítók.
- Féktárcsák elől-hátul.
- Kipufogó - ez volt a mumusom, akárhányszor rokonokat mentem látogatni, mindig történt vele valami :o)

Kostyál Autószervíz

Fenntartási költség (9) Évjárat 1993
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 82000
Előző autója? Következő autója? Ford Fusion 1.4 TDCi
Verdikt (7.7/10)

Opel Corsa 1993 (2000 - 2000)