Autók » Opel » Corsa (1993-2000)

Corsa 1,4i swing

Erzsike, a Corsám

2007.Aug. 5-én vettem. Most 2008 májua 19. van. Az autót sokat használom Budapesten és hétvégente Szegedre járok vele. Vásárlás óta 27 000 kmert mentem vele. Nagyon meg vagyok elégedve! Fogyasztása 5-7,5 mozog nyáron és hidegben. Sportosan döngetve 8 körül eszik. 1,4es 60lovas moci duruzsol benne, ami éppen elég a gravitáció, a surlódás, és a menetszél leküzdéséhez. Gyorsulása: 60LE-> azaz kb 20 másodperc 100ra A barátom 1,2 16v corsája 68le már le tud gyorsulni. 4 utassal és poggyászaikkal már kamionos az indulása. Lassan de biztosan megmozdul. Érezhetően nem versenyre tervezték, hanem városi kisautónak. Autópályán, kis türelemmel elérjük a számunkra megfelelő tempót 130/140 km/h, ez az optimális utazója. Tartja és picit még gyorsul is, ha előzni kell. végsebessége 3-4 emberrel 165 körül figyel 95ös benzinnel... bioetanollal már tartani tudtam vele a 170-et sík terepen. Furcsa játék a fizikával, hogy amikor terhelve van az autó akkor jobban megy. A légellenállás ugye kisebb lesz, de valamivel nehezebb az autó mint üresen. Tehát a szél a legnagyobb ellensége a motornak, amit már soxor tapasztaltam. Egyik szegedi utam alkalmával odafele gyenge hátszél volt.Az ember számára csak egy fuvallat, ami még a hosszú hajat is alig borzolja. A kis kocsi száráa ez +10 lóerőt jelentett. Félig nyomott gázzal lazán vitte a 150-160at. Visszafele padlógázzal ugyanolyan körülményekkel csak a széllel szembe alig vitte a 135öt. Sok városi használat dugítja, szennyezi a motort, ezáltal csökken a teljesítmény és kényelem érzete az embernek.(lomhább, nehezebben vált, olyan nehézkes,lusta)Egy nagyobb vidéki használat után megkönnyebbül és olajozottabban hasít.
Baja nem volt csak kötelező szervizen vett részt!
Összességében egy kispénzü embernek való megbízható kiskocsi. Olyan embernek javaslom, aki nem siet, aki nem versenyző, aki nyugodt és megefontolt. Ha a gazdi gondoskodik róla és vigyáz rá, akkor nagyon hálás.
Nekem ez az első autóm 21évesen. nagyon megérte!!!

- Kiégett a tescós izzó, hátsó kerékcsapágyak, kézifék kötél széllkásodik. Ennyi.

Tóni bácsi! (Balatonalmádi)

Fenntartási költség (7) Évjárat 1994
Előző autója? Következő autója? Astra twinportot szeretnék
Verdikt (7.4/10)

Opel Corsa 1993 (2000 - 2000)