Drága útitárs
Az autót egy kereskedésben vettem. Kivül belül szép egy kicsit engedtek az árból már vittem is. Városi autót akartam kis motorral hát meg lett. Elvittem a 8 éve ismert szerelőmhöz, hogy nézze át. Hát átnézte. Kicserélt benne mindent. Én bíztam benne de nem kellett volna. 3 hétig volt nála az autó fék és olajcserén, meg a főtengelyszimeringet cserélte ki olajszivárgás miatt. Jól lehúzott. Mindegy túl tettem magam rajta. Aztán az autó elkezdett leállogatni melegen. Leállt és csak kb.10 perc után indult el. Elvittem másik szerelőhöz. Mivel az AC pumpa nem adott nyomást miután leállt kicseréltük az AC pumpát. De nem ez volt a baja. Aztán szóba jött a komputer de nem hagytam magam. Megnéztem pár fórumot és szembe tűnt egy hibajelenség: Főtengely ford. szám jeladó hiba. Ez okoz leállásokat meleg motornál. Persze naív voltam és elvittem az OPEL szervízbe. Bíztam abba, hogy ők mégis találkoztak már egy pár opellel. Hát hiba volt. Első lépés az volt hogy rádugták a számítógépet: EGR szelep hiba. Jó cseréljük ki. Kicserélték. Autó ismét leállt. Visszavittem: ismét EGR szelep hiba. Jó mondom cseréljük ki a ford. szám jeléadót. Azóta megy az autó! Összességében egy 5800 FT-os jeladó volt a ludas. Nem kellett volna kicvserélni rajta a drága alkatrészeket de hát az ember bízik a szerelőkben! Az autóval meg vagyok azóta elégedve.
- Főtengely fordulatszám jeladó, EGR szelep, komplett fékrendszer, AC pumpa.
Ismerős. jól átb***ott. Soha többet! Szemétláda. Opel szuna: a központizár vezérlőegységét komputernek nézni!? nem semmi. Lassúak és drágák.
Úgy ajánlották a munkatársaim. Bár a hibát ő sem tudta pontosan diagnosztizálni. De azért Bevált.
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 1997 |
Megbízhatóság | (3) | Vezetett km | 2000 |