Autók » Opel » Corsa (1993-2000)

Corsa 1.4 16v

Autóértő kellemes csalódása

Páromnak tartoztak némi pénzzel, és ezzel fizettek.
Autókreskedőként sok autóval volt dolgom 600 és 6500 köbcenti´ között.
Ha valaki azt mondta volna ezelőtt, hogy szívesen fogok eltölteni egy hónapot egy Corsa-féle pöcsköszörűvel, -hát képen nevettem volna.

Corsa jött kibicsaklott hátsó futóművel, széttartó első kerekekkel, leszakadt kipuffogóval, kifakult gusztustalan sárvédőívekkel.
Az összes nyűgjét kb. 30 ezer magyar foríntból javítottam meg.
Tekintettel az alacsony futásteljesítményre, egyéb baja nem volt.
Svájci importból származott, így minden volt benne, amit ép eszű ember kívánhat: 2 légzsák, klíma, szervo, ABS elektromos ablak, tükör stb...

Hát kérem ez a kis gyösz városban dinamikus, autópályán megfelelően potens, fogyaszt kb 8 litert dugóban, országúton vagy hatot, a 90 lóerős motort a klíma nem folytja meg, praktikus, jó vele parkolni, jó vezetni, tiszta vicc. Alig tudok belekötni.

Jó: a váltója irgalmatlan főzőkanál-szerűen kevergetős borzalom, a párom 2025-re tanulná meg kezelni. A kuplung kemény mint a beton, viszont csendes, nem túl pattogós, és nem akar vele minden streetracer versenyezni.
Igény:0, Stressz:0, Tekintély:, na az is 0. Nem baj, nem arra találták ki. Amire meg konstruálták arra tökéletes. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
-Nem is értem...

Könyörgöm emberek! A kimattult sárvédőíveket 1000 Ft-os matt fekete spray-vel fújjátok már le!!!!!! Egy délután, és 1000 forint, és az autó újszerűnek hat tőle!!! Hajrá!!

- Hátsó híd csere:24.000, bontó
- Sárvédőívek festése 1db matt fekete spray

Valami budaörsi majomember, meg az apja...

Autóth futóműszervíz

Fenntartási költség (10) Évjárat 1997
Előző autója? Mondeo Zetec 1.8 Következő autója? Xedos 6 lett belőle
Verdikt (7.4/10)

Opel Corsa 1993 (2000 - 2000)