Autók » Opel » Corsa (1993-2000)

Corsa 1.2i city

A Szöszmösz lódarázs

Életem első autója, úgy vettem, hogy tanuló autónak jó lesz, nem baj, ha törik, karcolódik. Nagyon megváltozott a véleményem, kis ékszerdoboz. Azt a formás kis seggét pedig egyenesen imádom, néha meg is símogatom, az első fényszoró pár pedig mint két csillogó szem. Tipikusan női autó, de ennek ellenére nagyon szeretem. Eddig egyszer hagyott cserben: kifogyott az üzemanyag. Városban tökéletes, igaz hamar felmegy a víz hőfoka(nem tudtam, hogy 103-105 fok környékén kapcsol be a venti, így volt szervízben), de hamar visszahül. Jól lehet vele parkolni nem eszik sokat, lavírozni, szlalomozni nagyon tud. Női tulajtól vettem, így az elején nagyon kellett húzatnom, mert még a 45 paci is el volt fáradva. Ülések kényelmesek, motorhang minimálisan, de legalább tudom, hogy van benne motor, nem úgy mint a mostani autókban. alacsony üzembentartás, szeretei, ha 10.000 km-ként új olajat kap.
negatívumok: maxi 2 személyes, plusz csomagok a hátsó ülésen, max 3 személy, de akkor már kevés csomag. kerék feletti műanyag kifakult, majdnem fehér (de egy kis műanyagápoló csodákra képes) szőke, ami nem baj, mert tetszik így a fekete díszlécekkel, lökhárítóval, visszapillanccsal, csak sajnos a madarak nagyon szeretik leszarni, és vonza a bogarakat, főleg nyáron.

- mindkét fékmunkahenger elfárdt,fékolaj, fékpofa, féktárcsa, jobb hátsó kerékcsapágy, de lehet a bal is ki lett:) (40.000 HUF) hőgomba, termosztát(nem volt szükséges, de cseréltem)(15.000HUF), ablaktörlőlapát csere, hátul is ám:)(Champion ~2.500HUF) hátsó lámpák kiégtek(illetve csak az egyik, a másiknak elég volt egy kis kocogtatás) 155 HUF lett volna, ehelyett 5.000 HUF a fakabát Zrt-nek zsebbe. Mivel 11 éves a Drágám, így hamarosan egy lengéscsillapító csere Júliusban. kalaptartóban lévő hangfal elpukkant (18.000HUF) Olajcsere, szürővel 10.000km-ként kb 5.000 - 8.000 HUF. alufelnik: 80.000 HUF. fagyálló + desztilláltvíz, ablakmosó folyadék márkaszervízben ingyen. Meg nem ártana a riasztómat kicsrélni, néha elfelejti a kódját (kb 30.000HUF)

ismerős szerelő, de utána mindig kellett valamit csinálni, így szakítottunk

Ismerősöm márkaszervízébe :

Fenntartási költség (7) Évjárat 1996
Előző autója? a lábaim Következő autója? OPEL CORSA D 1.7, Tigra, egy a lényeg OPEL!
Verdikt (7.4/10)

Opel Corsa 1993 (2000 - 2000)