A nagy csalódás
Mindig is kis Corsa tulajdonos szerettem volna lenni. Ez az első autóm és sajnos nagyott csalódtam benne. Női tulajtól vettem, aki állítólag rendszeresen hordta szervízbe...ehhez képest én már rengetegszer jártam vele szerelőhöz.
Először olajcsere, vezérműszíjcsere..stb. Aztán kb 2 nap múlva cserben hagyott. Ekkor derült ki, hogy ki kell cserélni a benzinpumpát is. Később következett a lengéscsillapító és a tömítések cseréje. Már kezdtem azt hinni, hogy nem lesz komolyabb baj. Múlt héten vettem új kipufogót és erre a hétre terveztem az alváz javítását, mert rozsdásodik a kicsike. Sajnos, ma reggel nem indult...pedig vár még rá a hátsó fűtőszál javítása (amennyiben javítható..), valamint az alvázvédelem is. A gumit centírozni kellett a rossz utak miatt. Ekkor megjegyezték, hogy a jobb oldali felnik nincsenek túl jó állapotban. A belső műszerfal vílágítása soha nem is működött tökéletesen , és azt is megszoktam, hogy a jobb első ajtó nem csukódik rendesen. Rozsdásodás az ajtók mentén látható, a karosszéria egyébként nincs rossz állapotban. Sajnos már rengeteget ráköltöttem az autóra, de nem gondoltam volna, hogy így, egy év után is rendszeresen szerelőhöz fogunk járkálni.
A teljesítménye városban elfogadható, de előzésre nem alkalmas, nagyon lassan gyorsul, dehát a 45 LE az nem túl sok. Átlagosan 7 litert fogyasztott.
- -lengéscsillapító
- -benzinpumpa