Autók » Opel » Corsa (1982-1993)

Corsa 1,2i

Olcsó, megbízható, kényelmetlen

Tipikusan első autó, nekem is az. A 44 lóerő nem sok, de ez csak a gyorsításokban korlátoz (kicsit), a végsebességben nem: mentem már vele 160-at is, de 120-nál érzi igazán jól magát. És ehhez jön a legnagyobb erénye, a fogyasztás: vegyes használatban 5,5 körül alakul, +- 2 deci. Ahhoz képest, hogy 200000km van benne, nagyon megbízható, alig kér olajat, mindig indul, és soha nem hagyott még ott sehol. Az 5 sebességes váltó egészen könnyedén lépked a sebességek között, kivéve az egyest, oda bizony rugdosni kell. A fékek nem fognak hirtelen, de ha rendesen odanyom az ember, akkor megfeszül a biztonsági öv. Amit nagyon nem szeretek benne, az a felfüggesztés: minden kátyút, fekvőrendőrt, kavicsot megérez, függetlenül attól, hogy milyen gyorsan megy vele az ember. Másrészt a kanyarokban is instabil, bedől, ha pedig megdobja valami, akkor elrepül a külsőbb ív felé. Vigyázni kell vele, mert biztonsági tekintetben nem tudja felvenni a versenyt az újabb kocsikkal.
Összességében az árához képest azért jó kis kocsi, városi használatra nagyon tudom ajánlani, különösen első autónak.

- Kezdetben a fékszervó nem működött, ki kellett tisztítani a csőrendszerét, és a fékeket is. Azóta nincs vele gond.
- Egyszer kinyomta az olajat, szintén eldugult csövek miatt. Barommi nagy mákom volt, mert épp álltam be az udvarra, és megéreztem az olajszagot. Ha ugyanez az országúton történik, akkor lehet hogy a motor is megsül.
- A dudát nagyon ütni kell, hogy megszólaljon, de ez nem különösebben zavar, mert amúgy sem szoktam használni.
- Az elején lévő műanyag lapot kicseréltem, mert törött volt.
- Mindezek együttvéve nem igen kerültek többe 20000Ft-nál.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1992
Teljesítmény (4) Km vásárláskor 193000
Előző autója? Következő autója? Könnyen lehet, hogy maradok az Opel-nél :)
Verdikt (6.4/10)

Opel Corsa 1982