Autók » Opel » Combo (2018)

Combo 1.2 Enjoy Best+ L2

Ödönke, a chokito

2019 augusztusában megrendeltük, aztán hopp már 2020 áprilisra ide is ért! Bizonytalan voltam a kiválasztásnál is, mivel nagycsaládosként nem akartunk túl sok felesleges luxust az autóba. Nálam a sorban az egyik utolsó volt a Combo, a feleségemnek viszont tetszett, így kompromisszummal a hosszabb változat mellett döntöttünk. A formája..., hm, hát, az nem egy XXI. századi, én bumfordisága miatt csak Ödönkének hívom, viszont olyan, mint a chokito csoki: ronda és finom!
A belsejét imádom, a sok rekesz remek, mi rendeltünk bele a két ülés közé boxot, ami remek döntés volt, mert azon át megy a légkondi hátra is.
Amikor először beleültem, kicsit zavart a sebváltó elhelyezése, de csak először volt szokatlan. Remek a fej- és lábtér is, a három gyerek is elfér, bőven van helyük. A tolóajtók is praktikusak, mert a gyerekek, akik hátul ülnek, sokszor kissé óvatlanul nyitják ki.
Kissé fura a hifi hangja, én lejjebb veszem a mélyet, mert zavar a dörmögés, de atért megszokható és szerethető, a Bluetoothon át viszont sok infó elvész, élvezhetetlen a hangminőség.
A fogyasztása hét liternél valamivel alacsonyabb, bár én még szinte csak a fővárosban használtam, ott viszont sokat. Idő kell, amíg megszokja az ember az enyhe motorféket - nekem három hónap erre nem volt még elég. A légkondi használata erősen érződik a fogyasztáson - 110 lóerőnél azt hittem, ez csak deciliterekben jelentkezik, de inkább liter(ek)ben - de, mint mondtam, eddig csak Bp-n használtam.

- Egy kellemetlenség volt eddig. Telefonról hallgattam bluetooth-on át zenét és kissé megzavarodott a média rendszer. Lefagyott, elnémult. Miután legalább egy órára kiszálltam az autóból, helyreállt minden.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2020
Kényelem (9) Használati időtartam év