Autók » Opel » Calibra (1990-1997)

Calibra 2.0 16V

Sportember

Tulajdonképpen a történet 2 Calibráról szól: az els? 2.0 8V aut., a másik a f?h?s, egy 16V. Az autómatás futotta harmadikban a 210-et, nem is evett sokat, dehát er?hiányban szenvedett, ezért kellett mennie. Hogy aztán átadhassa a helyét a 16V-nek, ami régi álom volt.
Motor:150LE, 196Nm. Ezek a számok még most is önmagukért beszélnek, pedig már 90-ben(de talán még el?bb is) elérhet?ek voltak az Opelnél. Ehez jön a 8-10 literes fogyasztás és a hihetetlen megbízhatóság. Jó lenne, ha a mai motorgyártás újra itt tartana. Az autó megüti az 1.6VTI Civicet (150LE vs. 160LE és 1350Kg vs kb 1100) de még a 323 Cabriót is, tényleg elképeszt?ek a menetteljesítmények. Könnyen fel lehet nyomni 180-190 pacira, elbírja. Mindent kibír. Csak jó olaj kell bele, van, amelyikt?l csattog.
Fékek: 2 er?s fékezés után csökken az erejük, ezért nem árt némi tuning, de alapvet?en megteszik. 4tárcsa, ABS minden autónál.
Váltó: életem egyetlen jól kapcsolható Opel váltója. Magam is alig hittem el, hogy ilyen is van.
Kasztni: mindkét autó hátsó sárvéd?íve rohadt, de a javítás nem drága. Amúgy viszonylag csendes és elég merev. Megjelenésekor világrekorder Cw érték.
Beltér: el?l fejedelmi a helykínálat, hátul 175cm felett elfogy a fejtér. Könny? a bejutás hátra, az autó papír szerint 4 személyes. Nem is kell több. A csomagtartó elég nagy, a kocsi jellegéhez képest, 300 liter. A mélynyomónak elég:)
Elektronika: a hátsó ablaktörl? motor (minek az egy sportkocsira???) és a szell?ztet? ventillátor kapcsolója nem problémamentes, zárlatosak voltak. Ezen kívül az el. ablakemel? lehet kehés.
Szerethet? autó, Opel létére megfelel?en megbízható. A karosszéria elemek rettent? drágák, egy els? lámpa 30.000, els? lökhárító 60.000 . A DTM-ben Keke Rosberggel a volánnál sokat riogatta a ´nagyokat´. Nem nagyon kedvelem az Opeleket, de a Calibra a kivétel. Lelke van.

- kormányszervó engedte az olajat, hidrot?kék, egyszer a kupplung bowden mozgatta fémrúd tört el

Fenntartási költség (8) Évjárat 1991
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 200000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 20000
Előző autója? Calibra Következő autója?
Verdikt (6.7/10)

Opel Calibra 1990 (1990 - 1996)