Sínautó = Calibra 4x4
Két évvel ezel?tt döntöttem úgy, hogy vásárolok egy Opel Calibrát. Hamar fel is hajtottam, Németországból érkezett, éppen a magyarországi forgalombahelyezésen volt túl. Nem 4x4-est kerestem, csak 2 literes 16 szelepes motort akartam, de nem bántam meg, hogy így alakult. Aki már vezetett összkerékhajtású sportkocsit az tudja, hogy mir?l beszélek...Körülbelül 170LE és 220Nm (chiptuning, JR sz?r?, JETEX dob), 8-11 közötti fogyasztással.
El?ször soknak tartottam a kilométert (240E, legalább nem lett visszatekerve), de szervizelt, gyári állapotban hagyott autót vettem és el?tte természetesen megnézettem szervízben. Persze így is költöttem rá rendesen, de els?sorban az én igényeimnek megfelel?en cseréltem újra az elhasználódó alkatrészeket (vezérm?szíj, lengéscsillapítók, kipufogó, féktárcsák, betétek, gumi, olaj, sz?r?k stb.). Sajnos nagyon sok tévhit van a típussal kapcsolatban, a legtöbb a 4x4 miatt, de szervizelt autóval a kötelez? cseréken kívül semmi gond nincs. Ja, elfoglal a garázsban egy helyet.
Kényelmesen, lendületesen autózható bármely sebességtartományban, igazi túraautó a váltó hosszú áttételezése miatt. Igaz nem egy családi autó (a család n?i tagja szerint), szóval leend? tulajok ne ezzel érveljenek otthon. Maximális sebessége autópályán 130 (Mo-on.), amúgy 100-al több. Ugye 180-190-ig jönnek a csilli-villi új csodaautók, na akkor szoktam egy kis gázt adni ;-))
A kedvencem a 2A Vác felett, a 6-os a mecsekben Pécs el?tt. Olyan, mintha a többi autó állna...de akkor miért esett le a sof?rök álla???
- gyújtáselosztó
- klímafeltöltés