Megunhatatlan, imádom!
´94-es C20XE (az elektronikus gyújtásos) motorral. Összességében megérte, nem bántam meg.
Nem akarok róla nagyon ömlengeni, ezért maradjunk annyiban, hogy brutális. Vételkor volt benne chip, én raktam bele szívókupakot (egy kis könyök az eredeti SFI dobozka helyén) meg egy saválló 63-as kipufogórendszert. Mindenki elképzelheti, hogy mire képes...
Nem volt még alkalmam megméretni a teljesítménygörbéit, de mostanában volt alkalmam egy V6-ban ülni, és az alapján azt mondhatom, hogy nagyjából a gyári 2.5-ös V6 170 lovát tudja, persze más karakterisztikával. A V6 alul jobban húz, ez meg fent megy, mint a vadállat.
Ha meglesznek a görbék, pontosabbat fogok tudni mondani.
Fogyasztása pedig, akárki akármit mond, kiváló. Országúton ebben a rekkenö hidegben is 7 literben megállt 100-as átlag mellett. Vegyesben durván 8.5-9 litert szop be. Tisztán városban még nem tudtam lemérni, apróbb matematikai számítások segítségével 10-11 literre teszem. :) 2 literes (ráadásul ilyen erös) motorhoz képest zseniális.
Apróbb hibája, hogy a rükverc nem szinkronizált, így néha reccsen, mikor kapcsolom.
Használhatóságáról/pakolhatóságáról annyit, hogy a zenész haveri kör egy elektromos zongorával, teljes dobstuffal és a hozzá tartozó kiegészítö elemekkel (állványok, szönyeg, stb.) (plusz a két srác rajtam kívül) lazán és kényelmesen elfért benne, persze a hátsó ülések lehajtásával és a kalaptartó kivételével. De költöztem is már vele, akkor is alaposan meg volt rakva. 3 bringa is lazán elfér benne (kis ügyeskedéssel) anélkül, hogy meg kellene öket bontani.
Megbízható is, saját hülyeségeimet leszámítva sosem hagyott ott sehol. A formájáért megveszem, egyszerüen imádom, de kicsit felháborítónak tartom, hogy a legerösebb gyári darab is csak 204 lovas. No nem baj, a következö Calim (amit természetesen emellé veszek, nem helyette) kompenzálni fogja ezt a problémát (leszámítva, hogy nem lesz gyári). :D
Néha haverok szeretik fikázni, hogy csak egy Opel, az M3 így meg úgy jobb, meg a Veyron otthagyja. De ezeket jobbára eleresztem a fülem mellett egy elégedett mosollyal, mert egyelöre csak nekem van közülük kocsim. :) Méghozzá nem is akármilyen! Hadd irigykedjenek csak. :D
A családban is imádja mindenki. Hiába, vannak még jó ízlésü nök, akiknek nem a kis "cuki" buzukik tetszenek... :)
Azt hiszem, a fent leírtak magukért beszélnek. Vegyetek Calibrát.
Update 2008.01.24.
Visszaraktam bele az eredeti motorvezérlö komputerét. Eddig egy V6-é volt benne (tévedésböl), de nem volt vele tökéletes, lepadlózáskor szívesen rántott egyet-kettöt, valószínület nem kapott rendes keveréket vagy gyújtást. Most még egy kicsivel jobban megy, nincs rántás, és kb. egy literrel jobb is lett a fogyasztása. 480 km-t mentem vele 29 liter benzinnel a 3-as úton. Ez alig valamivel több, mint 6 literes (!!!) fogyasztást ad 100 km-en... Városban is megáll 9-9.5 literböl... Kíváncsi leszek, hogy nyáron, melegebb idöben mennyivel fognak ezek az értékek változni.
- olajdekni-tömítés
- olajszivattyúház-tömítés
- fötengelyszimmering
- féltengelyszimmeringek
- váltókulissza-szimmering
- alapjárati szelep
- AC pumpa
- lambdaszonda
- müszeregységnek elrepedt a plexije -> csere
- klímakompresszor
- Pár dolog a saját hülyeségem miatt:
- gyújtáselektronika
- klímahütö
- szárítótartály
- hütöradiátor
- stb.
Mostanában egyre többet szerelem jómagam, haveri segítséggel. Igy legalább csak magamat tudom okolni, ha valami nem olyan, amilyennek szeretném. :)
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1993 |
Előző autója? | – | Következő autója? | egyértelmüen Calibra, de annál nem fogok ennyiben megállni... :) |
Verdikt | (7.9/10) |