Autók » Opel » Calibra (1990-1997)

Calibra 2.0i 4x4 16V

Dögös aggastyán

Mindenekelőtt fontos megemlíteni, hogy a barátom autójáról írok. Kétségtelenül csajozós autó, de tudtommal mi nem emiatt imádjuk. Mint nőnek, egyértelmű hogy nekem a külseje a mindenem, hihetetlen, hogy egy 15 éves autónak ilyen időtálló formája legyen.
Olvastam sokak negatív véleményét a Calibráról. Erről annyit, hogy akinek nincsen kedve szerelni, az ne egy 15 éves Calibrát vegyen, ha pedig kevés a pénze egy új autóra, vegye tudomásul, hogy neki ennyi jutott. Egyébként nekünk csak pozitív a tapasztalatunk, motor teljesen rendben, az ereje ott van, ahol lennie kell. :-) Persze a jó Calibrához igen nagy szerencse kell, de ha kifogsz egy tuti darabot, a rabja leszel.
Ja, még a 4x4-ről annyit, hogy én nő vagyok, ezért lehet kicsit túlértékelem, de iszonyat tartása van a kocsinak. Életem első kanyarjait bevéve a 4x4-es Calibrával, azt se tudtam fiú vagyok vagy lány. (persze lehet csak a Twinim után... :-) )
Dióhéjban: nagyon szupi autó!!!!!!!

- Mivel nem én szerelem, csak nagyjából:
- -szervó szívattyúján előző tulajtól kedves kis "tákolás", szintén saját szereléssel meg lehetett oldani a gondot.
- -fűtés fokozatállítóval apró kis gond: valami olcsó kis kütyü romlott el
- -mostanában az ABS néha betegeskedik, még nem lett utánanézve a dolognak
- Összességében semmi óriási, pénztárcaterhelő hiba!

Szinte csak saját javítás, azonkívül csak ismerős autószerelőhöz.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1991
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 120000
Előző autója? 25 Következő autója? Csak Calibra!!
Verdikt (6.9/10)

Opel Calibra 1990 (1990 - 1996)