Calibra - A száguldó szerelem
A második Calim, szeretem-imádom, mégsem vagyok elégedett. Mivel az előzőt (16v - c20xe) még szín alapján vettem (kezdő tudatlanként megtévesztett a csillogás és a kraft), nagyon belenyúltam a dologba, sikerült kifognom egy igazi pénznyelőt. Tavaj végül elértem a holtpontot és megváltam tőle, viszont hiányzott a "Calibra feeling", ezért újra a típus mellett döntöttem. Mindenképp egy megbízható darabot akartam, ezért már csak a 8 szelepes konstrukció érdekelt. Ez egy elpusztíthatatlan, meggyilkolhatatlan, igénytelen konstrukció...egy atomvillanást is túlélne. Egyetlen hibája van csak, hogy gyenge. :( 115 lóeró egy ekkora kasztniba egyszerűen kevés, legalábbis nekem. A Calibrát külseje miatt folyton kóstolgatják a vállalkozó szellemű autóstársak, ezért elég nagy a "teljesítménykényszer". :) A c20ne motorral szerelt Calibra nem sportautó, csupán sportos kupé, de ez kívülről nem látszik...azonban aki meg tud barátkozni a szerényebb teljesítménnyel, annak megbízható hűséges társa lesz, ez egészen bizonyos!
Az én autóm 93.12.-havi Finn gyártású, ennél fogva kiváló állapotú a kasztni. A motor tényleg kinyírhatatlan, ezen nincs mit tovább ragozni. Nagyon megkímélt, Swájci származásu, az első Magyar gazdijától vettem, meg is kérte az árát...ez nem a 4-500.000 ftos kategória, látszik is rajta. Hibái nem nagyon vannak, amik meg a használat során előjönnek azokat olcsón lehet szervízelni. Nagyon kell azonban vigyázni a kókányoló mek-mesterekkel, iszonyatos károkat tudnak okozni a hozzánemértéssel, szóval csak szakértő kézbe szabad adni!
- Jobbos ablakemelő (típushiba), termosztát csere, hűtő csere (elöregedett), generátor csere (a zene miatt kellett), jelenleg a centrálzár szarakodik, majd orvosoljuk. :)
Szántó Miki. Aki Calibrás körökben mozog, annak nem kell magyarázni ki ő. :)
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1993 |
Teljesítmény | (5) | Km vásárláskor | 193000 |