Az aszfaltgyűrő :)
Körülbelül két éve vettem a gépet. Elég autót megnéztem, de ez a pesti volt messze a legjobb. A srác nem nagyon használta,mert asszem valami bömbivel járt, de szerintem megüthette a buksiját mert ahogy az autó viselkedett a próbaúton... az kemény volt. Kezdődött ott hogy tökéletes a turbó is és a 4X4 is, szerintem még mindig bikaerős a moci is.
A próbaúton a fatorom hátul ült én pedig elől. De szó szerint nem bírtunk előredőlni miközben odalépett a srác az autónak.
Kegyetlenül ment(megy most is). Hihetetlen érzés amikor léped az autónak és szó szerint érzed ahogy kiszalad a vér a lábadból. Ez nem vicc! Sokan mondták: nem éri meg turbós Calibrát venni mert nem tart soká sem a turbó sem a 4X4.
Ez hülyeség. Ezt azok mondják akik vagy széttaposták az agyát is és nem költöttek rá, vagy egyszerűen hülyék voltak hozzá. Kezdődik ott hogy mint minden turbós autót ezt is TILOS nagyon kergetni amíg nem meleg a hűtővíz, és sprintes közlekedés után is tilos leállítani azonnal, járatni kell vagy fél percet alapjáraton hogy leforogjon a turbócsapágy és visszahüljön a hűtővíz. Az olajjal sem szabad spórolni, kb. 10.000 km után illik cserélni az oilt,ha lehet valami ütőssre.
A gyár ugyan nem ír sajna olajcserét az osztóműbe(ez nagy gond) de ezt is kell. Sőt. Nem is igen alakítottak ki leeresztő és betöltőnyílást úgyhogy kénytelen az ember az osztóművön lévő ellenőrző nyíláson tölteni cuccot. A légtömegmérő sajna nemigen bír többet 70-80 ezernél többet, és hát nem olcsó mulatság (70-100.000ft.) de elég galibát okozhat. A fogyasztással én megvagyok elégedve: kíméletes használat mellett akár még 100 km Mátrázást is ki lehet hozni 7.9l/100km, ami azér mégiscsak haladós tempót enged, sima 2.0(sőt még nagyobbal sem) essel akárhogy igyekeznének még így sem bírna el a Calival.
Ha pedig kicsit komolyabban vesszük a dolgokat akkor még a sokmillás komolynak(teljesítmény) mondott autókat is simán lehet alázni. 0-100 ra állapotfüggő a gyorsulás, az enyém tudja a kb.6,5 ös gyorsulást és a simán 260 fölötti véget. Negyedikből ötödikbe 195-200 körül lehet pakolni, és még nem tilt,ötben nem néztem és hát a hatodik... szinte végtelen.
Ez a 204 lóerő és a 280 nm sok dízelnek becsületére vállna. Én kissebb rendszerességgel járok vele találkozókra és még mindig hihetetlen varázsa van az egésznek. Magának az autónak olyan fealingje van hogy még mindig izulok kicsit mikor beülök. Szerintem nagyon szép az autó még így is hogy több mint tíz éves konstrukció.
Ha valami eszembe jut még akkor még fogok upgradelni :)
- 1.Légtömegmérő: Nincs automata szivató, gondolom az összevissza befecskendezés miatt, alig van turbónyomás megnövekedett fogyasztás, ingadozó alapjárat, hidegen könnyen lefulladó motor, néha melegen is. 2.Rozsda, főleg a bal hátsó sárvédőívnél és a küszöböknél. Amikor megvettem az előző gazdái összegányoltatták a hengerfejet és el volt vetemedve. Ja és komplett fék csere.
Volt az OPEL szervizben EGER- ben, de ott annyira nem vágták a dolgokat.
Azóta csak a Bosch Car Szervízbe hordom bármi van vele
3300 Eger Kistályai út 243.
Kenik a dolgokat csak az alkatrész drágább náluk.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1994 |
Előző autója? | Ibiza 1.5 | Következő autója? | Ameddig csak lehet maradok ennél |
Verdikt | (6.7/10) |