Autók » Opel » Astra (2015)

Astra 1.6 Enjoy

Óriási csalódás

7 év után döntöttünk a Vectra lecseréléséről, több autót néztünk de mivel opel volt addig és nagyon meg voltam vele elégedve a végső döntést az Astra kapta (bár ne tettem volna) Eleinte nem volt semmi probléma az autóval szépen teljesített. Nyár meleg klíma használat és ekkor ért az első pofon egy lazább emelkedőn klímával vissza kellett kapcsolnom 2-be mert nem akart menni, gondoltam egyszeri este de aztán többször előfordult (Pécs hegyes vidék), aztán jött az ősz párás idő elkezdett a kocsi belülrő párásodni, egy laza 20 km-es uton minimum 4-szer kellet bekapcsoni a páramentasítőt, ez egy kicsit kényelmetlen volt mert ugye az nagyon intenziven megy. Szakszerviz első vélemyény használjam folyamatosan a páramentesítőt(nem ezt vártam) aztán továbbra is jelentkezett a párásodás végü ujra szakszerviz, vizsgálták nézegették de nem igazán tudtak vele mit kezdeni, magasnyomással átfujták a rendszert és akkor ugy nézett ki megjavult de rá fél évre ujra elkezdett ez a hiba jelentkezni. 2 éves garancia lejárt rá 5 napra tönkremegy a gyújtásvezérlő. 2 év haszmálat a vezető oldali szönyeg a gázpedál résznél ahol az ember sarka támaszkodik majdnem kilyukadt a kopástól, üzemahyag betöltö kis ajtó csak többszöri probálkozásra pattan be( Kb eddigi 40 nyitás után), ablaktörlő gumi 1.5 év után csikot húz törléskor.
Az autó szép szemetgyönyörködtető, igaz edddig elvitt mindenhova de nem kimondottan dinamikus és a klíma bekapcsolása után lomha nehezen gyorsul erőtlennek tünik, fogyasztása szrintem magas 7.4.

- Belső párásodás - veztő olfali szönyeg kilyukadás határán - gyújtás vezérlő - üzemanyag betöltő kis ajtó zárópatent tönkrement - ablaktörlő gumi

Opel Penthe

Fenntartási költség (4) Évjárat 2013
Előző autója? Vectra Következő autója?
Verdikt (3.3/10)

Opel Astra 2015 (2015)