Fehér villám II.
A Fehér villám című bejegyzésemet folytatom, másképp nem sikerült.
A lényeg: van már néhány kellemetlen tapasztalatom is.
Az első a tempomat. Valószínűleg típushibáról van szó, mert minden eddigi bejegyzésben szó esett arról, hogy időnként, teljesen váratlanul, kiold a drága. A szerviz első körben az én esetemben is szoftverfrissítést javasolt, de ez önmagában nem oldotta meg a problémát.
Két további lehetőséget vázoltak:
1. Kütyücsere a kuplungnál vagy
2. buhera a kormányműben
Nekem egy harmadik variáció jött be. A szoftverfrissítés után kipróbáltam a járgányt, kb. 20 kilométeren át nem is volt gond a tempomattal, de aztán megint kioldott. Gondoltam, a szervizjavaslatok alapján megpróbálom magam orvosolni a problémát, és belerúgtam a kuplungba (a kormányba ugyanis menet közben körülményes lett volna). Alulról küldtem bele a cipőm orrát, persze csak finoman, hiszen új autóról van szó, és hát tényleg szeretem, nem akartam, hogy megsértődjön a lelkem. Bevallom, utoljára Sokol rádiót javítottam hasonló módszerrel, de tény: azóta rendben van a tempomat, precízen dolgozik, erősen gondolkodom tehát azon, engedjem-e, hogy hozzányúljanak. Ennek ellenére senkinek sem javaslom a ezt a megoldást, legalábbis felelősséget nem vállalok érte.
2. Minden egyes indítás után hibaüzenetet kapok arról, hogy alacsony a hűtőfolyadék szintje. A szerviz kicserélte az érzékelőt, de a hibaüzenet maradt. Most kiegyenlítőtartály-cserére várok. A probléma csupán bosszantó, hiszen az üzenet egyébként egyetlen gombnyomással eltüntethető
3. A bal hátsó ajtó zárja a nyáron időnként megmakacsolta magát, nem lehetett kinyitni az ajtót. Most viszont, talán azért, mert ősz van, és hidegebbek a reggelek, minden rendben.
Van jó hírem is. Legutóbb 8,5 literes átlagfogyasztásról írtam, most 7,3-nál járok. Némi kárpótlás a bosszúságokért.
- Hűtőfolyadékszint-jelző, tempomat, bal hátsó ajtó
Kiss-Gerencsér Autóház Kft., Zalaegerszeg
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2010 |