Autók » Opel » Astra (2009-2015)

Astra 1.6 sedan

Astra Sedan 2014-1.6 Kiváló autó!

Csak azért írom ezt az ítéletet, mert felháborít 1-2 előttem szóló ember véleménye. Egyszerűen nem értem miről beszélnek..lassan 1 hónapja használom ezt az autót.Tudom hogy ez semmi. De ez idő alatt is meg kellett volna tapasztalnom sok eddig említett hibát, kényelmetlenséget amiről páran írnak.
Először is ez az 1.6-os motor. Miért kell leszólni valamit ha nem gyűri fel az aszfaltot?Vagy itt mindenki Rally versenyző? Kettő kisgyerekkel a hátsó ülésen nem száguldozik az ember, és nem is akarok "visszautazni az időben" a gyorsulástól.. Ez a motor kifogástalanul teljesít. Tudja amit kell.Biztonságosan lehet vele előzni, és csendes is. Van az Opelnak más autója is, ott az OPC Astra azt arra tervezték, tessék azt venni.Nem egy családi autót, aztán meg lefitymálni mert nem nyikkanik meg 3-asba gázadáskor..Az összeszerelés minősége kifogástalan! A beltér nagyon szép, élmény az utazás. A külső magáért beszél, azt még az "antiopel" társaság is elismeri, nem ragozom.Aztán nem tapasztalom a nyikorgásokat, zörgéseket az utastérben sem. Pedig nagyon figyelem.Olvastam hogy új korától zörög valami..Nem zörög..Aztán mindenféle maflaság a szagokról, meg a "gomberdőről"..3 nap alatt meg lehet szokni mindent.Világos és egyértelmű gombkiosztás van. Euró milliókat, és sok száz órát öltek a fejlesztésébe, és itt pár Józska-Pista meg leszólja hogy sz*r..Sokkal jobb megoldás egy gombért odanyúlni és megnyomni, mint egy tekerőt fél percig tekergetni, vagy egy tapi-padot maszálni vezetés közben a kézi-fék alatt-mellett, a kormányt egy kézzel fogva..Viszont normális szemmel nézve van 1-2 apróság amit meg kell említeni. A kézifék kart kioldva a váltókar keretéhez túl közel ér. Zavaró hogy hátrább kell megfogni a markolatát emiatt.Túl lehet élni..A műanyag ami a küszöböt és az ajtót borítja, nehezen tisztítható. A kis barázdákból vegyszerrel is nehéz kipucolni a sarat, ami óhatatlanul rákerül ilyen időben..Nem szép látvány egy új autónál.A kormánykeréktől nem látni a lámpa kapcsolót, és a műszerfal valamint a fényszóró magasság állító gombokat.Ki kell hajolgatni.Az egyetlen amivel maradéktalanul egyetértek, a kilátás nehézsége.Átlóban előre, és hátra is óriási holt-terek vannak!Ezt nagyon meg kell szokni, és kellő odafigyeléssel kezelni.Ezek az autó valódi "hibái", új korában. Mindamellett nem állítom hogy 100.000km-ig nem lesz semmi gond vele, de nem kell egy 20 milliós autóból átülve hibának feltüntetni egy 4 milliós családi járgány tulajdonságait.Nem vagyok Opel munkatárs, csak egy átlagos Magyar ember.

- Hibátlanul működik minden.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2014
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (9.1/10)

Opel Astra 2009 (2009)