Autók » Opel » Astra (2009-2015)

Astra 1,6 Sports Tourer Activ

A Förmedvény!!

Sajnos megvettem életem 6. Opeljét egy J Astra személyében. Az előzőekkel nem volt különösebb bajom, sőt elégedett is voltam, hiszen azért voltam végig márkahű. De ez, a 6. egy hatalmas melléfogás volt.
Sajnos az alapvető aggályom beigazolódott, azaz, hogy az 1,6-os 115 LE-s benzines motor hihetetlenül kevés ehhez az autóhoz. Az önsűlya közel 1500 kg. Na akkor gondoljunk bele, mennyire kevés ez a 115 lóerő. Az előző H Astrámban is ugyanez a motor volt, abban sem volt valami fickós, de ott még elment, tekintve hogy az az autó kb 250 kg-al kevesebb volt (szintén kombi). Ha valamennyire menni is szerettem volna vele, akkor a szemét ki kellett nyomni, de akkotr is lehangoló volt a teljesítménye. Amikor viszont még a klíma is ment, na akkor volt igazán siralmas az eredmény. Mindez eléggé elszomorított hiszen azért vesz az ember autót (én legalább is),többek között, hogy menjen, ha kell. Mindehhez a csodálatos lomhasághoz természetesen jó kis fogyasztás társult, ami hozzávetőleg 8-8,5 liter volt külvárosi használat mellett.
Mindehhez az alapvető tulajdonsághoz társult egy igen rossz összeszerelési minőség. Csak, ami most hirtelen eszembe jut: 1 hetes korában a bal első ajtő ablaküveg gmi tömítése beesett az ajtó belselyébe, felhúzva nagyszerűen gyűrte össze-vissza a gumi csíkot. A kettes fokozatot elsősorban hideg motornál nehezen vette, azaz jó sokat kellet várni, míg nagy nehezen hajlandó volt bevenni a fokozatot. A probléma meleg motornál elmúlt. Természetesen semmiféle érdemi megoldást nem kínált a márkaszervíz. A műszerfal egyik utunk alatt középen szétpattant és ujjnyi hézag tátongott benne. Ezt perszenösszepattinották a szervízben. Folyamatosan zörgő hangok a bal első ajtó-kárpitbó és az esőérzékelő műanyag borításából.
Véleményem szerint roppant elszomorító dolog, hogy egy közel 5 millió Ft-os autó ilyen silány minőségben legyen legyártva. Bár ahhogy olvasom a K-astrák Népítéletét, ez az összeszerelési minőség sikeresen folytatódik, bár legalább a súlya lecsökkent az autónak.

- Bal első ablak gumi-tömítése beesett az ajtőba - A műszerfal illesztése a középkonzolnál menet közben szétnyílt - Bal első ajtókárpi zörgött és nyekergett folyamatosan - Esőérzékelőt takaró műanyag burkolat zörgött folyamatosan - A váltó hidegen a második fokozatot nagyon nehezen vette

Márkaszervíz

Fenntartási költség (5) Évjárat 2014
Megbízhatóság (5) Vezetett km 12000
Előző autója? Opel Astra H Következő autója?
Verdikt (4.1/10)

Opel Astra 2009 (2009)