Autók » Opel » Astra (2004-2008)

Astra 1.4 Enjoy

Szívbeteg akadályfutó

A családom 3. Astrája, legfőbb erénye a megbízhatósága, legnagyobb hátránya a menetteljesítménye. Ahogyan mondani szokás elvisz A-ból B-be, de többre nemigen képes:(, noha ezt nem a bolondbiztos futómű, vagy a príma fékek gátolják, hanem a lusta, kicsi, szomjas, nyomatékszegény szívó-benzin(amiben a sofőr is szív- tudom hogy nyenge poén, de igaz). A lejtőket, a terhelést nagyon rosszul bírja, magas fogyasztással jelzi a sofőrnek: én nem élményautó vagyok...jegyezd már meg végre!!! Ezt nehéz elfogadni, mert egyébként csak dicsérni tudom! A minőség, a dizájn pazar. Elől ülni roppant kényelmes, hosszú, nyugis utazásra ideális. Ebben van derék és könyöktámasz, nembeszélve a tempomatról vagy éppen a kiválló hűtő-fűtő berendezésről és a jó hangtechnikáról! (tempomat nélkül az autó fele ennyit sem érne, nagyon meg tudja könnyíteni az ember dolgát). Talán az ESP hiányzik nekem, de csak nagyon ritka pillanatokban:), illetve a kocsi konokul alulkormányzott, semmi visszajelzést nem ad, nehéz tekerni a kormányt, remélem ezt az új Astrában kiküszöbölik!
És most jöjjön egy kis összehasonlítás: mivel nem régen van jogsi a kezemben, ezért mindössze 2 autóval volt dolgom ezen kívül. Nambör van: Astra G, szintén 1.4 mocival, ami jóval puritánabb autó volt, kanyarokban össze vissza kácsongott, de a kormányát visszasírom, nembeszélve a nyersebb motorjáról, ami egyenesekben jobban húzott mint ez. Anyagminőségben azonban közelébe sem érhet a H-nak.
Végül Hyundai Getz (nekünk csak a Kis Geci). Nehezen hasonlítható a H Astrához, tulajdon képpen semmit sem írigylek az autóbol, hacsak nem a fogyasztását, meg a pontos kormányt. 1.1 es motor nem rossz, elkeserített hogy közel azt a menetteljesítményt hozta, mint az astra, kanyarban azonban óvatoskodni kell vele ha az ember a 16´´ os astra gumikhoz szokott!!!
Összegzés: Az Astra tud kellemes pillanatokat szerezni a kiválló futóművével, a harmonikus belsejével, kényelmével. Ha kanyargós úton hajtunk lefelé, az ember játszhat az autóval. Amit a motorról írtam nem kell vérkomolyan érteni, én még fiatal vagyok, élvezem a sebességet, de egy családapának tökéletes választás, mindenkinek tudom ajánlani, még ezzel a motorral is, ne tessék megijedni a számoktól. (125Nm, 90le, 13.5 sec százra gyorsulás) Apropó fogyasztás: csodát ne várjon senki, városban 9-10, egyébként akár 6-7 is lehet.

- Természetesen még hibátlan

egy hivatalos Opel márkaszervíz