Szerelem első látásra
Előző autóm szintén egy opel volt, egy G astra. nem véletlen, hogy ennél a márkánál maradtam. Tavaly az Opel egyik akciója során hazahoztam 3 napra egy H Astra karavánt. Akkor határoztam el, ha bele gebedek is ilyenre cserélem a G astra karavánomat.
2006 december hónapban meg is leptem magam és családom a kicsikével ő egy Enjoy + felszereltségű nekem való jószág. A motor lehetne egy kicsit erősebb, de nem vagyok egy versenyző alkat, a véleményem szerint, aki húzós autót akar, az vegyen 170 lóerős gépet aztán annak nyomhatja ha akarja.
Én őnagyságát családi autónak vettem, van két ördög fiam ők adnak a hátsó ülésnek- kárpitnak illetve gyakran járok vadászni ezért hálás a nagy csomagtér.
Az üléskárpit és egyébként a belső jól tisztítható erős anyagból készült nem úgy mint a Toyota Corolla belső kárpitja, na azt ki sem merném takarítani még szivaccsal sem. Hiába ebben az autóban ( opel ) benne van az anyag, nem spóroltak vele.
Ezidáig nincs probléma, talán annyi, hogy egy két alkalommal nem nagyon akaródzott neki elsőre beindulni, de állítólag ez tipushiba.
A márkaszervízben azt mondták amikor elhoztam, hogy egy év múlva találkozunk, hát így legyen ezt most le is kopogtam az asztalon alulról.
Nagyon elfogult vagyok ezért nem tudok róla rosszat írni.
Lassan közeleg az első éves szervíz, lekopogom még nem volt gond a vassal.
A csomagtartóba vásárolt műanyag tálca nagyon bevát, szerintem már darabja sem lenn a kárpitnak ami most úgy néz ki mintha most hoztam volna ki a gépet a szalonból.
5 évig biztosan megtartom utánna meg veszek egy másik OPELT.
Megvolt az első szervíz, feleségem vitte el, mert én nem értem rá. Az egyik körmányösszekötöt kelett cserélni a gépen, azt mondták, hogy ez szinte törvényszerű, hát nem tudom.
Egyébként az autóval minden ok. Az átlagfogysztás télen 6-6.5 liter között mozog. Meg vagyok elégedve az autóval, de gyerekek nagyon le fogják lakni a hátsó ülést ami elég nehezen takarítható.
- Egy alkalommal egy pillanatra kivillant minden lámpa a műszerfalon, de az is lehet, hogy csak álmodtam.
- A bal oldali kis kütyü ezüst színű betét a műszerfalon zörög, de nem veszélyes.
- A fogyasztás elfogadható nyáron full klímával tempós haladás stb 7.5-ől nem tudtam kizavarni, pedig nyomtam neki.
Barcika OPEL
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |