Süldő, túlsúlyos varacskosdisznó, alias Röfi
4.2 millió az új ára, meg ki mennyit tud alkudni. Ezért kap egy autót, amiben van klíma, bőr kormány, cd rádió, első ködfényszóró, első elektromos ablak. A külső tükör természetes mivel manuális nem fűthető. A felár legalább 15.000,- Ft, nem értem miért nem fér bele.
Egyébként az Astra tükrök annyira szélesek, hogy senkinek nem javaslok fényezettet, tuti egy hét alatt odaveri valamihez. Biciklis futárok figyelem, H Astra mellett csak óvatosan, mert a sofőr önhibáján kívül is megütheti!
A motor annyira gyenge alul, hogy az már fáj. Kikanyarodás után rendszeresen elgondolkodsz, hogy megvárd azt a 10 mp-t amíg hajlandó megmozdulni, vagy kiugrással menekülsz a feléd tartó megrakott Kamaz elől.
Négyszer annyit kell sebességet váltani, mint egy normális autóban. Az motor ugyanis 1.900 és 2.700 között csinál valamit. Alatta szívinfarktus, fölötte semmi. Egyébként pörgetve úgy szól mint egy varacskos disznó. Innen a neve.
Ütni, vágni, rúgni kell, hogy menjen, igazi turbógyilkos módon. Ugyanis ha nem pakolsz vissza rendesen, akkor fordulat hiányában a kanyarban megáll. Nincs benne hőmérő ezért fogalmam sincs hol lehet elkezdeni nyomni. Empirikus úton ott ahol már fűt.
Olajat 30.000 km alatt 2 litert fogyaszt.
Inkább benzines vagy 1.7 CDTI.
- A bal első ajtó szigetelése megadta magát. 120-nál már üvölt.
- 31.000 km után önindítót cseréltek rajta. Igaz egy szóval sem mondtam, hogy gond lenne vele. Állítólag túl gyengét szereltek bele, és "félmelegen" nehezen indul (na ilyen dumát már régen hallottam, a vicc, hogy nincs is vízhőmérséklet mérő benne). 4 óra múlva az autó nem indult, ment vissza a szervízbe egy új alkatrész cserére.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2007 |
Megbízhatóság | (7) | Vezetett km | 32000 |