Puha, éles
Németesen szigorú formák, vonalas megoldások, dinamikus élek, egyenesek és néhány ív. Nekem nagyon bejön.
A megrendelés során apró trükkök: pl. MP3 lejátszóval benne van a "Kis" fed. comp. ingyen., LEGO mire az ember fia normális felszereltséget összerak. Alapár jó, de a további felsz. árak meredeken húznak felfelé.
A motor "kellően" lomha, opelesen brummog, a fogyasztás (Bp (Város?:)), 33 C fok, klíma 23) fix 8,5 (lásd fed.comp.).
Apróság: a csomagtér ajtó csak jobbkezesekre készült a bal odalon a fogantyú-mélyedést lespórolták a fröccsöntő formából.
Szofver: bonyolult a menü (csókoltatok mindenkit a Windows-szerű alapötletért).
Az index elsőre furcsa később(bbb) megszokható.
Az ütemvezérelt állítható ablaktörlő szabályozására azóta se jöttemm rá, bár a kez. ut. leírja, és van is benne csak menet közben nem logikus, és túl bonyolult.
Az anyagoki minősége: csak a szőnyeg nem tetszik, a régebben hesznált anyagok strapabíróbbak voltak.
Összegezve:
Egyértelmű javulás az Opeltől. Eddig is tetszett, ezután mégjobban...
A kocsi tetszik, és jó, csak a részletmegoldások lehetnének átgondoltabbak, itt-ott minőségibbek és egyszerűbben használhatóak (Mit akarsz vazze ennyi pézér?!!)
- Helyből 2 hetes korában kavics a klímahűtőbe, szívás, zsebbe nyúlás: 110 rugó helyből, ti. ez nem garancia. Biztatás ez bárkivel megtörténhet...
- Csom.tér ajtót úgy "németesen" kell beb**ni, hála az elektromos zárnak másképp nem rögzül. A szervíz azóta büszkén állítgatja eredmény: 0.
- Szofver: a 2006. modellévben nincs benne Mo.-n a biz. öv visszajelzés. ennek ellenére néha felbukkan, majd nyom nélkül eltűnik. A szervíz szerint rosszul látok.
Opel Schiller (BP. Váci u.)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Meriva | Következő autója? | opel zafira (talán) |