Örömkönnyek
Japán autók (Toyota Corolla 1.4, Mitsubishi Lancer 1.3) éveken át tartó reménytelen szerelme után egyszerűen, de nem hirtelen felindulásból vettem egy Opel Astrát. Miért? Ha őszinte akarok lenni anyagi megfontolásból. Ha nagyon őszinte akarok lenni akkor a "megbízhatóságukról" messze híres japán minőség kicsikét drága (és viszonylag sűrű) szervízköltsége miatt (ha törik arról ne is beszéljünk). Az első pozitív változást már a szalonba érkezéskor tapasztaltam amikor az értékesítő fiatalember legalább 2 óra szerintem rettenetesen idegesítő kérdezgetésem után még állta a sarat, sőt megkínált kávéval. Jó tudom, hogy ez a dolga, de ilyen velem egyik korábbi márkakereskedőnél sem fordult elő. Kedvesek voltak! No, vettem egy Astrát. A kezdeti idegenkedést az első naptól kezdődően a 10. napra felváltotta a bizalom. Nem is olyan rossz ez. Jé, ebben is van digit klíma, el. ablakok, tükrök, CD/Mp3, multi kormány, tempomat...stb. A motor ugyan nem szakítja szét az aszfaltot, de ki vár ilyet egy 1.4-es verdától. Kategóriájában viszont véleményem szerint a legjobb (az 1.4-es Toyotákat zokszó nélkül eszi meg, de a többi gyártó hasonló kaliberű masinája sem büszkélkedhet szebb eredménnyel). A futóműve nagyon stabil (sokat segít a 16´ gyári aluf), a váltó egyszerűen fasza. Az első év után (40.000 km) mindössze a kötelező szervizekre (olajcsere) kellett költenem. Itt ért a következő meglepetés: a számla. Először azt hittem, hogy csak előleget kérnek, aztán tájékoztattak, hogy ez a teljes összeg. Örömkönnyek!!! Azt eddig nem írtam, de az előre egyeztetett időpontban fogadták és nézték át a kocsit, természetesen személyes jelenlétem mellett!!! A következő meglepetés: a szerelők minden kérdésemre válaszoltak és készségesen segítettek. Komolyan hihetelen!!! Most második éve, hogy használom (80.000 km) és a kapcsolat kezd szerelem lenni. Minden körülmények között tudom, hogy elvisz oda ahová szeretném, mindezt maximum 8 literes fogyasztás mellett, úgy, hogy óra szerint néha(biztos, hogy csal, de nem érdekel) 190 km/h-val is hasítunk (átlag 150-160km/h). Nagyon megbízható masina, a kötelezőkön kívül szervizbe még nem kellett vinnem, minden működik és nem csörög sehol. Én nem váltok és a típust mindenkinek csak ajánlani tudom!!!
- semmi
Opel Körös (Békéscsaba)