Opel 1.6 H-német rémálom
Amikor beleültem még bíztam benne, bár eléggé fapados kivitel (légkondin és elektromos ablakon kívül semmi sincs) csak a kormány és a 4 kerék. Aztán első nap este, el is romlott a csomagtér zár.
Ezek után jöttek az apró de bosszantó hibák: Duda néha működik néha nem, de inkább nem, fényszóró 2 havonta kiég-cserélni nem igazán lehet (de manapság már az összes kocsi ilyen). Amit soha nem fogok megszokni az az irányjelző bajuszkapcsoló kezelhetetlen, nem sikerül úgy indexelni ahogy szeretném.
A motorral és a futóművel fékekkel semmi gond nincs, elég jól lehet vele menni, a 115 LE lehetőséget is ad erre, dinamikával nincs gond de csak 3000-es fordulatszám felett, ott viszont már az étvágya is megnő és autópályán simán bezabálja a 8 l-et.
Sajnos nem német minőséget képvisel, bár az ára azt tükrözi!! Ahhoz többet kéne nyújtania, nem csodálom hogy 1-2 éve jó nagy szarba volt az Opel, ha csak ilyen minőséget tudott összehozni. Ennyi pénzért már jó autót is lehet kapni, aminek nincsenek a fent említett "gyermek betegségei"- Az előző autónak nem volt 180.000 Km után ennyi baja, mint ennek 60.000 után. Úgy néz ki, mintha az Opel megspórolta volna a tesztelést.
Ezt a típust senkinek nem ajánlanám. Hál isten, hogy nem nekem kellett a minőséghez képest nagyon magas vételárat kifizetni.
- Fényszóró világítás 2 havonta, 1. nap a csomagtérfedél zár, duda nem mindig szól (azt mondják típushiba), belső levegő keringtetés,
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2009 |
Előző autója? | Fabia 1.4 Ambiente (céges) | Következő autója? | Laguna (céges) |
Verdikt | (3.8/10) |