Műszaki szürke-barát
Korábban is egy H Astránk volt, de kicsit problémás darab. Egy kiállított akciós Volvónak köszönhetően kezdtünk el másik autót nézelődni nagy nemzeti ünnepünk (március 15.) előtti napon, és két hét múlva már át is vehettük a következő Astránkat az Opel Tóth-nál (ezúton is nagy köszönet nekik a gyors és problémamentes ügyintézésért!). Az autó remek áron volt, köszönhetően az Opel-es flotta kedvezménynek. Szerintem ez az autó a tuti vétel ilyen árakon, nem a Dacia... A felszereltsége elég jó: automata klíma, 4 elektromos ablak, ESP, gyári riasztó, tempomat stb.
A korábbi dízel után (1.7cdti, 110le) először kicsit furcsa volt az 1.6 benzin, még ha erősebb is egy kicsivel (115le), de gyorsan megszokható. 4000-ig nem egy lelkes motor, de onnan már megindul rendesen. A hangja a dízel után felüdülés (csendes), de 4000 körül azért már ennek is van hangja, de egyáltalán nem zajos vagy hangos.
A fogyasztása benzineshez képest szerintem jó, a nagy átlag eddig 7,4l/100km környékén van, de ebben elég sok a városi közlekedés. Ausztriai, autópályákkal és hegyekkel bővített túrát (1250km) lehozta 6l-es átlaggal.
Probléma eddig semmi (még jó...), egyedül a hátsó futómű felől jöttek érdekes, nyekergő hangok. Egy kis netes olvasás után kiderült, vmi műanyag alkatrésztől jönnek, köszönhetően a gondos anyagválasztásnak. Egy kis WD40 megoldotta a problémát.
- Eddig még semmi...
Opel Tóth - Náluk vettem az autót, szervizelni még nem vittem (de hozzájuk fogom). A vásárlás folyamán végig nagyon korrektek és pontosak voltak, amit ígértek mindig be is tartották. És alig több, mint 1 hét alatt le tudták bonyolítani a folyamatot a megrendeléstől az autó átadásáig.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2012 |
Előző autója? | Astra H 1.7cdti | Következő autója? | Astra J |