Lomha, de megbízható
Alapvetően nincs bajom a márkával, ez előtt Vectra tulajdonos voltam, ez után -maradva a márkánál- szintén Astrát vettem.
Kényelem:
2 gyerekkel körbe utaztuk az országot, néha még külföldre is kimerészkedtünk vele.
Hosszú utakon is jól tart az ülés, nem fárasztó a vezetés.
A klímája jól hűt, az úttartása megfelelő.
A csomagtartója kicsi, de azért egy nyaralásra be lehet zsúfolni a cuccot, babakocsival együtt.
A tempomat hiányzott belőle, de az nagyon.
3200-es fordulatig a beltér csendesnek mondható, ez nagyjából a közúti közlekedés sebességhatárait le is fedi.
Fogyasztás:
A váltója 5 sebességes, autópályán 4000 felett forog a motor.
Ez azért az alap 7-8 literes fogyasztáson emel 1-2 litert.
10 éves átlagban, kevés pályával 7,5-8 literes átlagot mentem.
Meghibásodások:
Mivel a megvétele az előző autóm meghibásodása miatt történt, alap elvárás volt, hogy megbízható legyen.
10 év alatt a kötelező szervízeken kívül mindössze két lambda szondát és az ABS vezérlőt kellett kicserélni.
Soha nem állt le, soha nem hagyott az út szélén.
Talán érdemes megemlítenem a kb. 80000 km-nél kezdődő csörgést, amit mint kiderült az állítólag 300000 km-re tervezett vezérműlánc okozott.
Teljesítmény:
1,4-es 90 LE motorral vásároltam meg az autót.
Hiba volt.
Ez a baki nagyjából meg is pecsételte kettőnk viszonyát, valószínűleg azért, mert 2000-es benzines autóból ültem át ebbe.
Dinamikus vezetéshez szoktam, amit ennél az autónál még a klíma kikapcsolás, előzés, klíma bekapcsolás sem képes előidézni.
Összességében az alap elvárásokat hozta az autó az együtt töltött évek során, de aki vezetési élményt szeretne az ne 1,4 és 1,6-os motorral vegye.
- ABS vezérlő, Lambda szondák
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2007 |