Lehiggadt korosztály megbízható társa
Előszőr a rosszat: gyenge az 1,4-es 90 lóerős motor. Ez különösen elinduláskor és 1 és 2 fokozatban érvényesül. amikor még nincs lendületben a kocsi. Az említett körülmányek között klímával olyan érzés, mint a kis Polski vagy Trabant. Tudom mit beszélek volt bennük részem! Ha mégegyszer vennék csakis 1,6-os motorral venném!!!
Az index megoldás megitélésem szerint nem sikerült. nagy odafigyelést igényel a két fokozat eltalálása. Már egy éve vezetem, de sosem fogom megszokni. ( aki nem ismeri: a kar mindég visszaugrik az eredeti pozícióba, kis mozdításra hármat pislog, nagy mozdításra folyamatosan villog, amit vissza kell venni. Ebből adódóan előfordul, hogy visszavétel helyett ellenkező irányba kapcsol az ember, ami ugye forgalomban nem előnyös! ) Nem teszik, hogy a hátsó ülés nem döntehtő egyáltalán pláne nem osztottan. Igy nagyobb cucc nem szállítható, bár beférne a hátsó ajtón.
Most a jót: Olyan stabil az útfekvése, hogy ilyet még nem éreztem autóbani. A széllőkésekre egyáltalán nem érzékeny, biztonságban érzem magam benne még 140-nél is szélben.
A fogyasztása persze nem annyi, mint a prospektusban, de melyiknek annyi... vegyes városi csúcs és autópálya 140-nál max 8 lier százon. Nem kevés, de volt már rosszabb is.
A legfőbb jó tulajdonsága, hogy megbízható, jól néz ki, stabil.
- semmi
Opel Lukács Csopak