Autók » Opel » Astra (2004-2008)

Astra 1,4i 90LE benzin Astra H

Krumpli/Kombi, ami a család szolgája

2014ben, 3,5 évesen került hozzánk. (Gyártás:2010dec, forgalomba helyzés 2011. január) Mindennap beindult és ment, mint a ööö nem jut eszembe jó hasonlat. Megy nem túl gyorsan, de már alulról húz. Jó lenne a hatodik fokozat az autópályázásnál. Minden is belefér a kombi csomagtartójába (500liter).(pl:IKEA fotel, asztal, bicikli stb ). A csomagtartó roló a kedvencem. Csak ráütök és magától csukódik. Kb 5,2-7,5 között fogyaszt, átlag kb 6 liter. A nagy lábtér/óriási tengelytáv(2,7méter) miatt mindenki elfér hosszában. Legnagyobb kiadás a hidrotőkék cseréje volt. Nem rozsdásodik sehol!!! A fék lehetne fickósabb, de ehhez a sebességhez, melyet tud autó, alkalmas.
Fehér színű, ezért könnyű tisztán tartani. A klímát megérzi a motor. Emelkedőnek érdemes ideiglenesen kikapcsolni. 2-3 személlyel még tud gyorsulni.
Nagyon megérős autó. 2milla volt 3,5 évesen, és most is ér 1,3-1,4 milliót.

Miért krumpli név van a címben? Kislányom nem tudott mit kezdeni a "kombi" astra kifejezéssel , de a krumpli szó ismert volt a számára. így maradt a krumpli astra elnevezés.

Aki csak közlekedni szeretne ezen a mai magyar "jó" úthálózaton, annak megfelelő választás. Hosszában nem kell ennél több... . Az alkatrészek olcsók és mindenki ért a típushoz. Fényszóróizzót legkönnyebben a nőgyógyászok tudnak rajta cserélni. Én szerettem az "szerénysége" és könnyen fenntarthatósága miatt. Minden sarkon lehet hozzá akár bontott alkatrészt is kapni.

- Fékbetéteket és féktárcsákat kellett cserélni, de ez kopó alkatrész. 195/65/R15-ös nagyon is ésszerű négyévszakos gumi van rajta(Fulda Multicontrol). Már 5 éve szolgál és még egy telet/nyarat elmegy. HIDROTŐKÉKET cserélni kellett és vele együtt a vezérlést is. Klímatisztítás volt még rajta. Évente kb12-15e km-t tettem meg egy olajtöltéssel. Az utóbbi évig nem fogyasztotta az olajat. Most két olajcsere között 1-1,5 liter elfogy.

Helyi szakember

Fenntartási költség (9) Évjárat 2011