Kicsi a bors....
Soha nem hittem volna hogy ilyen "kisautó"-t meg lehet szeretni!Full-full Omegából kászálódtem ki,"akit" nagyon szerettem, de már nem mertem vele külföldre elindulni.
380 e km. után adtam el. Pénzhiány lévén körülnéztem az alig használt 1 éves autók között.
A dizel drága, + 1-1,5 mFt.Benzines kellet olyan ami nem veszi észre a sötétben is a dombot.A Schillernél találtam ezeket az autókat 1 évesen 10-20 e. km-rel,bérautók voltak szalon állapotban? Rövid próba ,után beültem az újszagú ASTRA-ba.Ja!Átadás előtt grátisz elvégezték az egyéves szervízt!Most egy évig semmi ! 20 e km az olajcsere periodus.Még van egy év garancia is.
Első utam a Jókai u.-ba vezetett ahol 5 perc alatt beraktak egy könyöktámaszt,mert egyszerüen nem tudtam anélkül ülni az autóban.Olaszországba indultunk két hétre,apartmanba,kaját,piját itthonról vittük 1350km-re.Nejem az ASTRA hirére félbe hagyta a pakolást hogy minek csomagolunk ugyse fér bele! Itt kezdődött a csoda,minden urason belefért még mi is!!Végig autópályát választottam Velencéig 120-as átlagot mentünk két megállással.A "kisautó" úgy megy hogy töbször meg akartam nézni a motorkódot ,talán egy 1,8-as van benne véletlenül.
4000 fordulatszámon 140-150 hegynek föl (Alpok !) gáz és 190-ig simán gyorsul!Ez ment a két hét alatt 3500km-et tettünk meg dugig pakolt autóval 8 lit. fogyasztás ,nagyon fürgén.Azóta itt Budapesten araszolgatok vele ,javarészt egyedül,8 lit. fogyasztással.Hihetetlenül nyomatékos 50-nél ötödik és semmi rángatás csak megy szépen a többivel.Ha benne felejtem harmadikba,föl lehet kötni az alsónemüt minden átlag autónak, nagyon megindul.Elég nagydarab vagyok 180/110 de simán elférek.Az üléspad egy kicsit rövid, de nem fárasztó.Sok féle autóm volt az elmult 30 évben de szerintem ezt most eltalálták!Hütés fütés jól szabályozható hatékony.Stabil az egész gép,jó harapós fékek, gyárilag 205/55/16 Brigstone gumik,még nam halottam nyikorogni öket.Az ABS egyszer dolgozott egy rendeset de jól tette a dolgát.Bátran merem ajánlani egy nem kirívó,de megbízható,praktikus, biztonságos autót kereső családnak.
- semmi.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2007 |