Autók » Opel » Astra (2004-2008)

Astra 1,7 CDTI

Kerregő nyomatékkulcs

Tesztautóként sikerült enjoy felszereltséggel hozzájutni jelentős kedvezménnyel. A caravan forma nagyon tetszik, a karakteres német vonalvezetés dominál benne. Nehéz szép kombit gyártani, csak kevés gyártónak sikerül eltalálni a hátulját az autónak...Persze van akinek ez mindegy, nem kényes rá. A műszerfal is ötcsillagosra sikerült, bár a dizájn javára le kellett mondani a vízhőfokmérőről és nincs egy normális pohártartó benne. Jó az autó összeségében, de kissé morbidnak tartom, hogy 70.000 km-nél orrba-szájba folyik a motorból az olaj. Ja és ez az eredeti japán Isuzu motor...Most akkor hogy is van ez??? Az 50.000 km-es szervízperiódust, ami semmire nem jó csak parasztvakításnak és marketingfogásnak, lerövidítettem 20.000 km-esre. Az alján van egy motorvédő burkolat és ez miatt nehéz észrevenni az olajfolyást, mert ez nem engedi lecsöppenni. 6-os váltóval nagyon jól megy, de 6 l alá nem igazán sikerül vinni a fogyasztást, amit a könyv ír, az csak mese...A kulturálatlan hangjával együtt kell tudni élni, az nem hiba, bár nem éppen zene a fülnek. Sebaj, 100 felett már a menetszél dominál. A műanyag - krumplis zsák szerű - üléshuzat igen silány anyagból készül. A következő astra caravan nagyon szépnek ígérkezik, de nekem lehet, hogy ez volt az utolsó opelem...Ott még nem hagyott sehol, de akkor fel is gyújtanám...Még egy dobása van és utazik...

- Szelepfedéltömítés csere garanciában, üléshuzat csere, mert elfeslett.
- 70 ezer km-nél folyik a motorból az olaj újra a szelepfedélnél. A vezérműszíj környékén is minden tiszta olaj, főtengely, vezérműtengely, olajszivattyú szimeringek cseréje.
- Ablaktörlőlapát is hamar megadta magát...

Fenntartási költség (7) Évjárat 2005
Előző autója? astra g Következő autója? ???
Verdikt (6.2/10)

Opel Astra 2004 (2005)