Jól sikerült, de nem tökéletes
Céges autók révén (személyi használatú, nem mindenki által hajtott) mindhárom típusú Astrát módomban állt hajtani. Tényleg ez a legjobban sikerült. A futóm?ve szerintem nagyon jól sikerült, kemény, sportos, nem könnyen csúszik meg tempós kanyrokban sem (persze ehhez kell a normális gumi is). Ami nagyon nem tetszik, hogy a motorja igen hangosan jár már így 50000 után is. Többen kérdezték, hogy DIESEL? !!!! Restelkedve kellett mondanom, hogy nem: 1.4 benzin. Persze ez Opel típushiba, hogy gyenge a hidrot?ke, de ennyire...??? A futóm?vel is volt valami, mert er?sen húzott jobbra. Erre a szervízben azt mondták, hogy a kerékben van a hiba, és hátrarakták :)))), azóta nem húz jobbra, talán egy kicsit balra.
A kötelez? szervízes olajcsere után picit halkabb lett, de aztán visszajött a hangja. Voltak apróbb problémák (nem ment a szevókormány idítás után (restart), nem akart m?ködni az önindító (kicsit megmozdítani a motort el?re-hátra, és OK)), de ezek nem voltak veszélyesek. Ami el?sz?r nagyon zavart, az a bels? kialakítás: legalulra, a váltókar mögé helyezett tekerget?s kapcsolók, ami bizonyos váltóállásnál nehezen elérhet?. Nagyon ídegesít a be nem kötött biztonsági övre figyelmeztet? vinnyogás, ami az anyósülésre is be van kötve. A súlyérzékel? túl hamar bekapcsol.
Télen a hátsó dob úgy bekoszolódott, vagy mi, hogy olyan hangja volt, mintha fém a fémhez surlódna. Más autónál ezt még nem tapasztaltam ennyire---> alapos takarítás.
Egyébként szeretem, mert nyomatékos a motorja, bár a 170-nél szükséges 5000 feletti fordulatot soknak tartom, és itt már eszik is rendesen (10 liter).
A csomagtartója lehetne egy kicsit nagyobb.
- Motor hangosan jár
- Bal els? tompított
- Jobb hátsó fék
- Jobbra húzott
- Valami zörög a csomagtartóajtó felnyitásakor
- Önindító megállt holtponton (1x) ---> tolás (azóta jó)
- Nem kapcsolt be a kormányszervórásegít? (1x) ---> újraindítás
Márkaszervízek