Jó és megbízható barát!!!
Az autó 356.000. km-t futott,(Isuzu motoros)lassan öt éves lesz.Nálam van "újszülött" korától cégautóként.Nem egy nyomatékbajnok,de amúgy nagyon megbízható "verda".Szervízintervallum:30.000.km-enként és még most sem kell motorolajat utántölteni!!!Titka:nem kell egy alacsony fordulatszámon nyomatékos motort (max. 165 Nm 75 LE ) szétforgatni és "húzatni" "ezerrel".Én szinte mindig felkapcsoltam 2500 felett.(Persze kipróbáltam "mit tud":170 km/ óráig bírta egészen Miskolctól Pestig.De nem erre van tervezve!!!)Higgyétek el,meghálálja magát.Fogyasztás kb.:5.0-5.5 l/100 km.Összességében:ez a legtöbbet futott és ma is használt cégautó a "flottában",de ezzel volt a legkevesebb hiba!Az olajszivattyús "malőrrel"(letekerendő alkatrészek az önzárás hiánya miatt) a 10 cégautóból hárman "megszívtuk".De ennek lassan 3 éve!Ha azt mondanák,hogy holnap indulás pl.:Milánóba,simán bevállalnám,mert haza is jönnék vele.JA!!!
Felejtsétek el a "gagyi" gázolajakat( pl: Tesco és Metro),mert volt kolléga,akinek az adagolót vezérlő elektronika kinyiffant a " gazdaságos olcsóság " miatt.Ennek ez az ára!Én mindig Shellnél,OMV-nél és Molnál(ez utóbbi,aki szinte egyedül garantál pl. a honlapon télen dermedéspontot!) tankoltam NORMÁL (soha nem adalékoltat,kivéve télen egyszer -25 C alatt)gázolajat.Próbáltam kétszer EVOt is.Többet evett és lomhább volt!( Igaz az autó fűtött garázsban áll,télen).Még mindig úgy megy ,mint egy kis svájci óra.Pl.: a motorvezérlő elektronika soha nem gyulladt ki.(Biztos nem volt rá oka?).Összességében:soha ne legyen rosszabb autóm.Az autó sérülésmentes,nem volt törve.
- Az olajszivattyú önzáró anyája 173.000. km-nél leforgott a tengelyről(ejnye-bejnye Isuzu japán mérnökök csak egy kis menetrögzítő kellett volna!!!).Ablaktörlő mechanika 160.000. km-nél megadta magát(kb. 70.000. FT).Két első kerékagycsapágy (kb.65.000. FT/db szervízáron.Az első kb.200.000.km-nél,a második 290.000.nél cserélve két különböző oldalon.).Ja az első (bal első gömbfej 315.000.km-nél kotyogott ki és cserés lett.8.000 ft volt.)Azért nem rossz ismerve a magyar " királyi" utakat!
Opel Hámor,Miskolc
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |