Autók » Opel » Astra (2004-2008)

Astra 1.6 Enjoy Plus

Jó, csak el ne kopjon...

Mielott megvettem az autot volt alkalmam sokat vezetni ugyanebbol a tipusbol, abbol adodoan hogy a gyartonal dolgozom... Vasarlaskor limitalt volt a keret es sokat gondolkodtam hogy a mar bevalt es 160 ezer alatt/utan is hibatlanul mukodo Toyota ujabb modelljebe fektessunk bele vagy kihasznalva a dolgozoi kedvezmenyeket Opel legyen... Vegul az eszervek maradtak. Annyiert vettem mint amennyibe egy kozepesen felszerelt Yaris kerul. Van benne automata klima, elektromos kutyuk cd...
10 napja van meg, ebbol egy hetvege alatt hajtottam bele autopalyakon a 800 km-et a tobbin garazsban allt. Elejen viszonylag gyengenek ereztem a motort, de a bejaratas folyaman egyre jobban kezd megjonni az ereje. A klima jol teszi a dolgat, es nagyon kenyelmes szamomra az ulese (a Corollahoz kepest). Ahoz kepest hogy a legkondi folyamatosan megy es bejaratos atlagban 8-8.5ot fogyasztott.
Ami nem tetszik: nagyon keves benne a rakodasra alkalmas rekesz. A kesztyutarto kicsi, a konyoklobe meg csak par papirfecni fer bele. Nincsen benne normalis pohartarto csak a kesztyutartoban van egy es az ajto zsebekben van fel literes uvegnek pakolorekesz. Hogy hova tegyek ket felliteres poharat ha mcdriveozok nemtudom... Lehet hogy csak en szoktam meg az elozo auto dolgait, de az uleshuzat anyaga sem az igazi, es eleg sotet a belter, igaz sokkal konyebben tisztithato! A hifije atlagos, de jobban orultem volna ha nem csak gyari radioval lehetne rendelni, hanem en valasztom bele a hifit. Lehet hogy ez is csak az en rossz szokasom, de az is idegesit hogy nem latom magam elott a motorhaztetot, meg akkorsem ha a fejem a plafonba van...
Alapvetoen egy kenyelmes atlagautorol van szo, amit hosszu utra vagy munkabajarasra szivesen hasznalok, de ha arrol van szo hogy az autozas oromeit szeretnem kielni valamennyire, akkor maradok a sokkal tobb visszajelzest ado sportosabb corollamnal... (http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=51977)
meglatjuk:
"Opel sose kop el" VS "A soha el nem romló Toyota"

- egyenlore meg semmi

Opel Gombos Szentendrei ut.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2007
Előző autója? Corolla `98 Következő autója?
Verdikt (6.8/10)

Opel Astra 2004 (2005)