Autók » Opel » Astra (2004-2008)

Astra 1.6 115 LE - Caravan

Hozta amit vártam

Az autóval elégedett vagyok, a kombi teljesen profin kiszolgálja a család összes pakolási igényét, még hosszabb utak alkalmával is. Amiért választottam, az a relatív olcsó fenntarthatóság, megbízhatóság, és értéktartás. A második opelem és ez is hozza a paramétereket amit a gyár ígért. A fogyasztása lakott területen kívül meglepően jó egy szívó 1.6-oshoz képes, de összességében sincs okom panaszra. Én sokat használom igazán rövid távokra ez ezért nem látszik az átlagomban. A forma számomra megnyerő, többek között ezért is választottam, a vezető ülése is kényelmesebb mint az előző autómé. Jól vezethető, dinamikus a maga módján, de nem egy erőgép. Aki ezt várja egy szívó benzinestől ebben a kategóriában az eltévedt. A motor a hiedelmekkel ellentétben egyátalán nem fogyaszt olajat, szinte semmilyen törődést nem igényel. A karosszéria hátul is remek lábteret biztosít a nagyobb tengelytávnak köszönhetően. A beltérben használt anyagok a kategórában a legjobbak között vannak, számomra minőségi érzetet kelt.
Negatívumok: a szokásos pohártartó hiánya, ami nálam nem mindennapi szükséglet, de hosszú utakon jól jönne, vízhőfok mérő, és az automata klíma kikapcsolási módja ami egy kicsit körülményes. A váltója nem olyan sportosan kapcsolható, mint egy VW, de egyátalán nem rossz.
Összességében csak ajánlani tudom, talán motorban ez alá nem célszerű menni, de ez ízlés dolga.

- Semmi idáig.

Csepel.