Autók » Opel » Astra (2004-2008)

Astra 1.4 essentia

Fekete gyémánt

2 évesen vettem H astrámat G astra után.Mindenképp megcáfolnám azt a kijelentést,hogy keményebb a futómüve mint a g astrának,én már mikor megvettem,úgy éreztem,hogy jobban elnyeli a "rossz út" tulajdonságait mint a g astra futómüve,(ezt onnan tudom,hogy abból ültem át)ami szerintem az utastérben is észrevehető,mivel nem zörögnek úgy a dolgok.Ha lágyabb lenne,(ami nem nagyon lehet mivel német autóról beszélünk!!!!)akkor peugeot lenne,aminél a futómü szervízigénye tudjuk,hogy milyen.A motor valóban picit hangos,de ez szerintem a láncos motor miatt van,viszont az enyém,lehet,hogy szerencsés vagyok,de tényleg jól húz,lehet vele előzni ötödikben 100nál,megindul szépen.A fogyasztása valóban egy picit sok,városban nemigen tudom 8.3 alá szoritani,országuton még nem nagyon mértem mivel ez a 8.3 is egy vegyes adat,de kint büntetem 120,130 al.Egyetlen problémám adodott vele,ami már mikor megvettem fent állt,a klimakompresszor tömitö szimeringjénél elengedi a gázt,a szerelő szerint nem volt használva a klíma azért.Kompresszor felújítás és elvileg jó lesz.Remélem,dehát igy jártam,hogy nem próbáltam ki!Egyébként jó autó, tudom ajánlani mindenkinek aki megbízható autót keres alacsony fenntartással,azt szoktam mondani,inkább egy opel holnap,mint ma egy suzuki!!!!!!!!Mert szerintem a kettőt nem lehet egy lapon említeni.Ez csak az én véleményem,igények és pofonok!Afő az,hogy én nagyon szeretem,mindig is opelem volt,és valoszínü,hogy az is lesz,mert jo autó!!!!

- klima elengedi a gázt

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005