Elviseljük egymást
Egy 1,3-as Suzuki GLX után kissé lusta. Átlagfogyasztásában csaknem azonos, bár??? Nagyobb súly - nagyobb étvágy. (Suzuki 5,6 - Opel 6,5/100 km)
Pakolni azt lehet benne, bár ha mi nyaralni megyünk ... akkor minden hely kevés. De aki valamikor Skodával kezdte - annak nagyonis elmegy. Szükösen. Szeretni szeretem, de nem kimondottan a szivem csücske. Bár eléggé fapados a járgány, sajnos ezt már nem lehet az utcán javítgatni két villáskulccsal meg egy csavarhúzóval. Ehhez többnyire mindenhez szakszervíz kell, azok meg nyomják ám a ceruzát vastagon. Két éve az OPEL Tóth-nál műszaki vizsgára vittem el, szinte egy vagyont lehúztak rólam. Azok ott valami lehúzós brigád lehetnek, így oda SOHA TÖBBÉ nem viszem, (de nem is ajánlom senkinek)a helybéli vizsgabiztosuk feltehetően összejátszik a szervízzel, nekem kapásból első szélvédőt cseréltek ki kötelezően 70 ezerért, mert állítólag volt rajta valami kőfelverődés. Igaz, hogy olyat én rajta sohase láttam, vagy ha volt is, nem zavart a vezetésben, és ami a lényeg: végeredményében bármelyik autóüvegesnél 15-ből sokkal simábban kijöttem volna.
Nem is értem, a márkaszervízek miért erőltetik annyira az eredeti alkatrészek használatát, amikor jó lenne oda bármi, (ha megengedhető)utángyártott, bontott, stb.
Legutóbbi nyaralásunk előtt az OPEL Duna javította a légkondiját, kiment belőle a gáz, mert meghalt a hűtése. A kicserélt főventilátor 85 ezerbe fájt. Én meg aztán galád módon az elkért rosszat egy óra alatt megjavítottam. Ezek vajon miért nem tudták?
Jelenleg csak hajtom, hajtom, ám tudom azt, hogy hamarosan a középső kipufogócső fog cserbenhagyni.
- Hamutartó; kipufogódob; első féktárcsák és betétek; légkondi - ventilátormotor szabályzóáramköre (előtét ellenállások);
Ivanics és Bárkány - Gyömrői ut. 1. OPEL Duna - Soroksári út,
OPEL TOTH - Üllői út;