Autók » Opel » Astra (2004-2008)

Astra 1,4i 110LE

Egy élmény!!!

Csak csupa jót tudok mondani. Ha valaki autóvásárláson gondolkodik, melegen ajánlom, hogy vegyen egy Opel "H" Astrát! Ez volt a negyedik autóm, abból a második szalon autó. És tele voltam pozitív csalódásokkal, ár-érték arányban szerintem a legjobb ami most kapható! Nagyjából 4,5 millióért olyan felszereltséget pakolnak bele, hogy mindent tud. Digitklíma, tempomat, ABS, menetstabilizátor, minden amit kívánni lehet. A motorra sem panaszkodhatom, bár igaz, hogy ha valaki az 1,4-et választja akkor érdemes 16V-s nagyobb lóerős motort választani, és olyan dinamikus pörgős autót kap, aminek 200-210 körül van a vége, de viszonylag gazdaságosan lehet vele közlekedni a városban is. Az előző autóm egy Fabia volt és 165-ös gyenge, keleti, hurkagumikkal kaptam, úgyhogy az első dolgom volt venni rá egy garnitúra Yokohamát, persze ez kb. 100e körüli kiadás amire nem számítunk. Nagyon meglepő volt, hogy 205-ös Bridgestone gumikkal kaptam, amire máig sem panaszkodhatom. Nagyon jók a tapasztalataim, egyszer sietnem kellett pestre, és egy ST Mondeo diktálta az iramot, de megsem kottyant a folymatos 180-190-es tempó hosszútávon. Nagyon hátfájós vagyok, és nyáron horvátországba 13 órát vezettem végig, de semmi.... kellemesen végigvezettem az utat. A vártnál kevesebbet evett ha 3000-es fordulat körül tartottam, kb. 120-al, akkor laza 5-5,5L !!! körül kihoztam, a városi forgalomban kicsit több, 8-9L a fogyasztása, de egy ilyen jó menettulajdonságú motornál ez természetes sőtt.... Na jó hamegdundizzuk akkor 180-200 körül felugrik a fogyasztás 13-15 literre, de az meg már csak az érzés miatt is megéri!

Kereskedések között is van külömbség, ha Délmagyarországon szeretne valaki autót venni akkor az Opel Alfát válassza!!! Előzékenyek pontosak, és és precízek. De a Rupeszkit kerülje mindenki nagy ívben, pontatlanok, hol ezt mondják, hol azt, és a végén szólnak, hogy ez meg ez nincs az árban azt külön kell fizetni....... egyszóval linkek.

- - Új korában tapasztaltam, hogy 100 felett ráz a kormány, azonnal visszavittem és kiderült, hogy az alufelni alá elfelejtették feltenni azt a kis műanyag gyűrűt, amit pótoltak, elnézést kértek, és a hiba megoldódott.
- - Szintén új korában tapasztaltam, hogy nem bírtam bekapcsolni a tempomatot, bevittem a szervízbe, és kiderült, hogy túl érzékenyre volt állítva a kuplung alatt az érzékelő és ha rátettem a lábam, a tempomat kikapcsolt, vagy nem kapcsolt be. Állítottak a szenzoron, és kb. 30 perc múlva már vihettem is.
- - A tél beálltával több órás állás után indításkor ciripelést hallottam a motorból, de ezt is egy gyors után állítással megoldották.

Az értékesítő Opel szalon szakszervízébe hordtam, mindennel maximálisan elégedett voltam, gyorsan, és előzékenyen foglalkoztak velem.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2007
Megbízhatóság (9) Vezetett km 20000