Családi kisautó - csak 185 cm alatt !!
Egy Vectra 2.0 i 8 V-ből ültem át (1994-es kiadás), mondván jó lesz egy új autó . . .
Kényelem : Sajnos a magam 192 cm-es magasságával iszonyat. 50 km már kínlódás a kocsiban - pedig vezetőülés és kormány állítható. Újonnan vásároltam, de ez most már örök tapasztalat lesz : kis autót SOHA. Márpedig az Astra kicsi és a G Astra félresikerült kényelmi szempontból. Furcsa, hogy az elődje sokkal kényelmesebb, valószínű, hogy már javítottak az üléseken az új modelnél.
Menetteljesítmény : 100 Le, szerintem kevés, ha tempósabb haladásra szeretnénk bírni, akkor nagyon kell pörgetni. Sztrádán őrület, hogy 130-nál 3500 felett pörög a motor. Kevés a nyomaték, de ez gondolom normális egy 1.6-os motornál.
Megbízhatóság : szomorú lenne, ha ide írhatnék valamit 1,5 év és 21000 km után. Semmi baj nem volt eddig vele.
A kombi kialakítás sem jött be nekem, bár ez egyéni vélemény. Utálom, hogy csupa sár a hátsó ablak a legkisebb esőben is és nincsen pereme a csomagtartónak, bármit pakolok bele - ha nincsen kikötve/kiékelve - könnyen kipotyog a csomagtartó felnyitása után ( főleg, ha volt emelekdős útszakasz vagy nagyobb gázadás).
Fogyasztás : 7 - 8 l / 100 km között, szerintem sok és sajnos nem sikerült 7 liter alá vinni, még hosszas országúti autózással sem !
Külső megjelenés : szerintem szép autó, de lsd. kép !
- Semmi
Opel Esztergom - Kertváros
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Vectra A2 2.0 i 8 V Sedan | Következő autója? | Vectra C 1.8 vagy nagyobb benzines |
Verdikt | (5.2/10) |