Csak a diesel!! :-)
Az autót 43.000 kilométerrel vettük és eddig csupán 5000 km-t mentünk vele, egyelőre semmi baja. A vásárlása ugyan eltartott 3 hónapig, de midnenképpen érdemes várni is minél többet megnézni. Jah, és a diesel Astrák kb. 80%-a céges autó!
És a kocsiról: szerintem nagyon jól megy, 240 NM a nyomatéka, jól felszerelt, kényelmes (még állítható deréktámasz is van), szerintem akár városban, akár országot járni is alkalmas.
A kuplungja mondjuk elég kemény, diesel-hez mérten is. A váltója is emberes, ez eleinte zavaró, de én kb. 5 km után megszoktam és azóta imádom! Sokkal jobb vele elindulni, mint bármelyik más "vaj" kuplungos benzines autóval (szerintem).
No és ami még igen fontos, a fogyasztás. Édesapám, átlagos, inkább városi használatban, nem kifejezetten kímélve, olyan 6-6.5 liter körül jár el vele. Mértem már hosszú úton öt személlyel úgy hogy nyomtam neki 5.4-et. De ami a legjobb, ha nem sietek(általában nem :D), valamint teljesen betartom a szabályokat, és a motorféket is használom simán eljárok 4.5 literrel!! :-)
- Semmi
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Astra G 1.4 Twinport | Következő autója? | Opel Astra I 1.7 CDTI |
Verdikt | (7.6/10) |