Autók » Opel » Astra (2004-2008)

Astra 1.7 TDCI

Cégautó

Cégautóként egy Renault Megane 1.5 dCi után kaptam 0 kmrel.
Nagyon megnyerő a külső (5 ajtós verzió), korrekt a formaterv, persze ez mind ízlés kérdése.
Ami sokkal fontosabb, az a gyakorlati használat.
Az 1.7es dízel nagyon jól megy, persze rendelkezik a tipikus dízel tulajdonságokkal. 2000 alatt halott, egyesben fura móson hidegen lefulladásra hajlamos. Az 1es amúgy is kegyetlenül rövid, lehetne vele lakókocsit vontatni.
Hármasban, négyesben szép erősen megy, 2000 felett érdemes vele gyorsítani.
Ötösben 130nál 2000ret forog, szóval ilyen tempónál akár még alacsonyan is fogyaszthat.
Ami viszont gáz, az a fogyasztás. Bejáratás után vegyes, de inkább 70% városon kívüli fogyasztása 7,5 l. Kicsit sokallom, de mindenki döntse el maga. Bár az 1.5ös Megane ugyanígy hajtva 6,8 l-t evett.

A belsője rendben van, de kevés a rakodórekesz. Az ülőlapok oldaltartása szégyenletesen hiányzik, csak a háttámla tart.
A magam 185 centijéhez sajnos nem találok megfelelő üléshelyzetet, de öltönyben sem vagyok konfekció... Vagy a műszereket nem látom, vagy a kormány van rossz helyen az öléshez képest, vagy a könyököm nem tudom letenni oldalra.

A szélzaj sajnos 120 körül eléri a zavaró szintet.
A csomagtartó egész egyszerűen kicsi, a Megane a buta 5 ajtós hátuljával jóformán majdnem nagyobb volt. De a liter adatokat kellene megnézni.

Csomagtartót erre sem szeretnék tenni, a Renault elvhez hasonlóan rá kell csavarozni a keresztlécet a tetőbe tett anyára... Ótvar megoldás.
Az első lámpák nagyon jók, szépen bevilágítják az utat.

- Még semmi. De a könyöktámasz így 2 hónaposan már furán lóg....

Még nem volt szervízben.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2006
Előző autója? Megane 1.5 dCi Következő autója? ?
Verdikt (6.2/10)

Opel Astra 2004 (2005)