Autók » Opel » Astra (2004-2008)

Astra 1.9 CDTI, 120LE 6seb Automata

A vadállat!

Kb 2 hónapja vettem át az 19 CDTI 6 sebességes autómata gépet. (hozzáteszem nem értem hogy a 150 lovas motort Astrába miért nem adják autómatával, csak ezért maradt a 120 LE-s)
Ami tetszik AUTÓMATA! áldom az eszem, és ajánlom mindenkinek aki sokat autózik ahogy én is 90% Budapest.
Jól lehet autózni vele a 120LE-s Nyomatékos Diezel motor azért kell az autómatának. Nekem olyan 10MP-t sikerült kihozni 0-100ra és eddíg 200Km/H a vége, ami szerintem marad is, de a lényeg hogy 180km/h ig folyamatosan gyorsul
Ami még tetszik az ESP és a sport-csomag. Igen jó az elektronika.

Tényleg kényelmes és jó vezetni fürge, és meglepően sok hellyel van ellátva a hátsó emberek részére is.

Korábbi hozzászólásokkal ellentétben szerintem könnyű és érthető a rádió, BC kezelése. Aki nemérti annak gondjai lehetnek a fejében.

Ami negatív, szintén a korábban szólókhoz: nekem is nyiszog rossz úton a kárpit vagy vmi, vagy a hátsó űlésnél valami, még nem fejtettem meg.
A szervó lehetne kicsit könnyebb, parkolásnál pl egy kézzel nem nagyon lehet sodorni, (persze mondhatjátok hogy két kézzel kell) de a Volvo S40 be pl simán lehetett
Ami negatív és most akarom átköttetni. Van egy AUTO üzemmőd a fényszórónak ami gyújtásra kapcsolja a lámpákat. Ennek egy a bibije hogy fényérzékelős, azaz nappal nem oltja fel csak ha már kezd szürkülni, ergo ha kimegyek a városból akkor megintcsak manuálisan kell áttekernem. VOLVO-ba pl ez teljesen autómata

Fogyasztás: 120km/h 100 -on akkor 5.8 de mivel én ennyivel sose járok plusz város ezért ez inkább 8.0 liter

- Még semmi. Gyári hibás volt a RANGE kiírása, amit egy software frissités után megoldottak. Most már pontosan mutatja a még megtehető KM számát

Opel Wallis, lehetne kicsit gyorsabb az ügyintézés

Pontos jó munka sőt utána még személyesen is beszélt velem mi változott és mire figyeljek oda

Fenntartási költség (7) Évjárat 2006
Előző autója? Omega 1.8i Következő autója? Vectra vmi Diesel v 2.0T vagy SAAB 19 TIS (175LE)
Verdikt (8.1/10)

Opel Astra 2004 (2005)